Uvirkelig FKH-bom da Friday reddet uavgjort for LSK

– Er det sant det jeg ser?

FK Haugesund-Lillestrøm 2-2

På åpent mål kunne Ibrahim Shuaibu avgjort kampen for Haugesund med 13 minutter igjen. På åpent mål presterte imidlertid den 19 år gamle nigerianeren å sette ballen utenfor stolpen.

– YouTube-hit
– Er det sant det jeg ser? Det skal ikke være mulig, ropte TV 2s kommentator Jørgen Klem i sjokk over det han akkurat hadde sett.

Se bommen i videovinduet øverst på siden!

Bommen viste seg å bli meget kostbar. For under to minutter senere banket Fred Friday inn 2-2-scoringen på motsatt banehalvdel. Med sin fjerde scoring for sesongen sørget Tippeligaens toppscorer for at kampen endte uavgjort.

– Jeg trodde ikke han skulle bomme på den sjansen, men sånn er fotballen. Sånt skjer. Det blir ikke morsomt for ham å se den etterpå. Det blir sikkert en YouTube-hit, sier LSK-trener Runar Kristinsson til TV 2.

Trenerkollegaen i FKH innrømmer at han ble frustrert over kjempemissen, men det gikk fort over.

– Alt i alt er jeg ikke fornøyd med ett poeng, men jeg er fornøyd med prestasjonen. Det lover bra for fremtiden, sier Mark Dempsey.

Ibrahim ønsket ikke å stille til intervju med TV 2 etter kampen.

Slik var kampen:

Ti minutter ut i kampen tok vertene ledelsen etter en åpning med variabel kvalitet hos begge lagene. Og målet kom ikke akkurat på smellvakkert vis.

Sondre Tronstad fyrte av fra returrommet etter en FKH-corner. Avslutningen gikk ikke i mål, men havnet i beina til Eirik Mæland etter en blokkering. Fra kort hold var midtbanespilleren rask på avtrekkeren og banket inn ledermålet for hjemmelaget.

Mange dueller og slurvete pasningsspill fortsatte å prege den første omgangen, og halvtimen var passert da en meget svak inngripen fra FKH-keeper Per Kristian Bråtveit resulterte i scoring.

Back Simen Kind Mikalsen kom på et fint løp på venstresiden og og banket ballen inn i feltet. Det som nok var tenkt som et innlegg, ble en hard avslutning mot Bråtveits nærmeste stolpe. Keeperen så ut til å ha full kontroll, men på klønete vis klarte Bråtveit å rote ballen i mål til utligning for Lillestrøm.

Det var Haugesund som hadde et lite overtak da lagene tok pause, og like etter hvilen tok hvittrøyene ledelsen. Filip Kiss steg til værs og stusset et innkast mot bakerste stolpe. Der var Torbjørn Agdestein på pletten og satte inn 2-1.

Ledelsen burde blitt større da FKH kontret med drøyt kvarteret igjen av kampen. Alexander Stølås fosset fremover og dyttet på tvers til en fullstendig umarkert Ibrahim Shuaibu. 19-åringen skulle bare sette bredsiden til og score sitt første mål i Tippeligaen, men på smått utrolig vis endte avslutningen på utsiden av stolpen.

Da måtte det jo skje noe på den andre siden av banene. Og det gjorde det bare to minutter senere.

Etter et frispark falt ballen ned til Fred Friday. Spissen viste klasse da han kom seg fri med en lekker førsteberøring og en påfølgende avslutning. Skuddet suste inn i nettet til 2-2, og dermed endte kampen uavgjort.