FORTSETTER: Disse flyktningene kom til Palermo i Italia onsdag denne uken etter å ha blitt plukket opp av det norske skipet «Siem Pilot» i Middelhavet. FOTO: REUTERS
FORTSETTER: Disse flyktningene kom til Palermo i Italia onsdag denne uken etter å ha blitt plukket opp av det norske skipet «Siem Pilot» i Middelhavet. FOTO: REUTERS Foto: Guglielmo Mangiapane

Norsk skip skal fortsette å redde flyktninger i Middelhavet

«Siem Pilot» skulle ha avsluttet oppdraget i slutten av april, men nå fortsetter skipet i seks måneder til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyktninger i livsfare fortsetter å krysse Middelhavet, og regjeringen har nå bestemt at det norske skipet «Siem Pilot» skal fortsette arbeidet med å berge liv.

– Oppdraget er det samme: Det er grensekontroll kombinert med redning, sier justisminister Anders Anundsen (Frp) til TV 2.

«Siem Pilot»

  • Norsk supplyskip som vanligvis brukes i offshorevirksomhet.
  • Bygget for redningsarbeid i Nordsjøen. Har to hurtiggående redningsbåter.
  • 88 meter langt, 20 meter bredt. 5.000 dødvekttonn.
  • Har normalt soveplass til 64 personer om bord.
  • Lastedekk på 927 kvadratmeter.

Kilde: NTB

«Siem Pilot» er bemannet med mannskap fra politiet og forsvaret og jobber under EU-organisasjonen Frontex' fellesoperasjon Triton.

– Det er et skip som har god kapasitet, som nå har et erfarent mannskap, og som det har vært et veldig godt samarbeid med. Vi er veldig glad for at de nå skal fortsette innsatsen i ytterligere seks måneder, sier Anundsen.

Tallene tyder på at antallet mennesker som forsøker å krysse havet for å komme seg til Europa, kan bli enda høyere i år enn i fjor.

I løpet av årets tre første måneder tok 16.000 mennesker seg over Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia. I samme periode i fjor var tallet 6.000, ifølge NTB.