CITY-KAMPEN BLE DEN SISTE: Bastian Schweinsteiger sliter med skader og er ferdig for sesongen. Også EM kan stå i fare for tyskeren. FOTO: AP Photo/Jon Super
CITY-KAMPEN BLE DEN SISTE: Bastian Schweinsteiger sliter med skader og er ferdig for sesongen. Også EM kan stå i fare for tyskeren. FOTO: AP Photo/Jon Super Foto: Jon Super

Schweinsteiger spiller ikke mer for Manchester United denne sesongen

– Kanskje han er klar for EM-sluttspillet, sier Louis van Gaal.

Kampen mot byrival City 20. mars ble den siste i Manchester United-trøyen for Bastian Schweinsteiger denne sesongen.

Også usikker til EM
Skadeplagene setter en effektiv stopper for mer spill for den tyske midtbanemotoren.

– Jeg tror ikke Schweinsteiger spiller mer denne sesongen. Jeg tror han er klar til neste sesong. Kanskje han er klar for EM-sluttspillet. Det kan jeg ikke forutse. Det er mulig, men det vil være en fordel for oss, fordi da er han i form til neste sesong, sier manager Louis van Gaal til MUTV.

Med mindre van Gaals spådommer slår feil, stopper Schweinsteiger på 31 kamper for Manchester United i sin første sesong etter 82-millionersovergangen fra Bayern München. Svingninger i prestasjonene i debutsesongen har splittet mange i synet på Schweinsteiger, blant dem van Gaal.

– Bastian har vært uheldig fordi han pådro seg en skade på et tidspunkt der han spilte veldig bra. Han var på vei oppover, uittalte van Gaal i februar.

– I løpet av desember sa jeg at jeg forventer mer, og han ble veldig skuffet over at jeg sa det. Men jeg tror jeg kan si det fordi jeg har høyere forventninger, uttalte van Gaal i februar.

Da hadde Schweinsteiger ikke vært på banen på over en måned etter å ha pådratt seg en kneskade i FA-cupen mot Sheffield United. Ikke før 10. mars var han tilbake på gresset, men det varte altså bare i fire kamper før skadeplagene igjen innhentet ham.

En rift i leddbåndet i kneet under en trening med det tyske landslaget førte ham tilbake på skadelisten og setter også et spørsmålstegn ved Schweinsteigers navn til sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

Fremdeles sterk i troen
Med seks kamper igjen av sesongen har United fire poeng opp til City på fjerdeplassen og den siste Mesterliga-plassen i Premier League. Van Gaal nekter å gi opp håpet om å klatre høyere opp.

– Vi er med i kampen om topp fire i ligaen og fremdeles med i FA-cupen, så jeg er veldig fornøyd med det, sier van Gaal.

Manageren kunne også fortelle at Luke Shaw er i gang med trening på banen med fysioterapeut, men venstrebacken er fremdeles et stykke unna å returnere til førstelaget etter det grusomme beinbruddet.

Ander Herrera er usikker til helgens kamp mot Aston Villa.