Her festet 67 ungdommer

Politi og brannvesenet er dypt bekymret over oppblomstringen av et miljø man knapt har sett siden 90-tallet. «Ravere» på partydopet ecstasy fester stadig oftere i ulovlige og livsfarlige lokaler i Oslos underverden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Selve klubben starter inn her, sier politibetjent Krister Sundt i Oslo politiets utelivsgruppe.

– Verste jeg har sett

Vi er i en tilsynelatende vanlig bygårdskjeller, hundre meter fra politihuset på Grønland i Oslo.

Lukten av øl på gulvet og sigaretter henger fortsatt igjen i lokalet, mens vi går innover de labyrintlignende gangene.

– Dette er egentlig et område tiltenkt boder og oppbevaring, men 04.00 sist lørdag var det «tjåka» fult av folk her som festet, sier Sundt til TV 2.

I flere av de smårommene er det satt opp provisoriske barer og DJ-plasser.

Brigadesjefen i Oslo brannvesen tror nesten ikke det han ser.

– Dette er helt forferdelig. Det brukes levende lys, det røykes sigaretter samtidig som hele lokalet er dekorert og lyddempet med brennbart materiale, sier Lars Grimsgård, Brigadesjef i Oslo Brannvesen.

– Jeg har vært brannmann i mer en 30 år. Dette er det verste jeg har sett. Dette er en dødsbrannfelle og her kunne mange liv ha gått tapt dersom det hadde tatt fyr, sier Grimsgård til TV 2.

70 bortvist

I tillegg til å være påvirket av alkohol, var mange av de som var på festen ruset på partydopet ecstasy. Rundt 70 personer ble bortvist fra stedet, de fleste i midten av tjueårene.

Politiet mener de er en del av et Rave-undergrunnsmiljø. Et miljø politiet knapt har sett siden slutten av 90-tallet, men som nå igjen arrangerer hemmelige narkofester på ulovlige steder.

– De siste to årene har vi sett en oppblomstring og det liker vi dårlig. Bare sist helg stengte vi to fester i Oslo, sier lederen av Oslo politiets utelivsgruppe, Lasse Johnsen til TV 2.

– Dette er et miljø som selv beskriver at grunnelementet for å ta til seg musikken de fester til, er å ta narkotika. De arrangerer fester i lokaler som er totalt uegnet, og det er livsfarlig, ser Johnsen til TV 2.