AVTALE: Wayne Rooney er tilbake for United etter et langt skadeopphold og vil få spilletid mot Aston Villa lørdag. FOTO: Scanpix
AVTALE: Wayne Rooney er tilbake for United etter et langt skadeopphold og vil få spilletid mot Aston Villa lørdag. FOTO: Scanpix Foto: Alastair Grant

Van Gaal garanterer Rooney spilletid mot Villa

– Wayne kommer til å spille mot Aston Villa, sier Louis van Gaal.

Det var på sin ukentlige pressekonferanse at nederlenderen på lang vei garanterte Wayne Rooney spilletid igjen etter skaden som har holdt han utenfor fotballbanen siden 13. februar.

– Det blir spilletid

Rooney ble riktignok byttet inn mot West Ham i FA-cupen onsdag, men fikk bare et par små minutter i den kampen.

– Det blir mer spilletid på Wayne mot Aston Villa. Hvor mye avhenger av utviklingen i kampen, sa Louis van Gaal til der fremmøtte pressekorpset.

Uttalelsene kan tolkes dit at Rooney kommer til å starte på benken, men vil komme inn utover i kampen.

I tillegg kunne manageren avsløre at Ander Herrera mest sannsynlig ikke blir klar mot Aston Villa, etter en smell han pådro seg i midtuken.

– Vi vurderer situasjonen til Ander Herrera nå. Diagnosen hans er ennå ikke klar. Man må vente to dager (altså senere på fredag), men vi tror ikke skaden er så alvorlig, sier han.

Shaw viser fremgang

Dessuten gjorde United-sjefen det klart at Bastian Schweinsteiger neppe blir å se på banen igjen i 2015/16-sesongen.

– Det er lite trolig at Bastian spiller for oss igjen denne sesongen, men Luke Shaw er i trening med fysioterapauten og gjør det fantastisk.

Han lovpriser ungguttene Marcus Rashford og Timothy Fosu-Mensah, som har gjort det meget godt når de har fått muligheten.

– Unggutta har fått sjansen på grunn av policyen vår. Det handler om å ikke ha for store staller slik at man kan gi sjansen til yngre spillere. United satser på yngre spillere, og det gjør jeg også. Derfor valgte de også meg som manager. Men jeg er fornøyd med at vi kan hente frem spillere på dette nivået, sier Louis van Gaal.