NRK-profil (29) fikk hjertesvikt: –  Jeg har festa noe helt jævlig og vært usunn både med mat, drikke, røyking og alkohol

NRK-prorgamleder Abubakar Hussain (29) forteller åpenhjertig om den usunne livsstilen som til slutt ga ham hjertesvikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abubakar Hussain (29) er både skuespiller, komiker og programleder. Han er kjent fra NRK-serien «Tabu med Abu», og han har også vært med på TV3s «Kongen på haugen», og nylig deltok han på TV 2s «Jaget».

I en video, som Hussain har lagt ut på sin egen Facebook-side, forklarer han at han nå er på rehabilitering og forteller om hvordan han har havnet der.

– Jeg har ikke fortalt det til alle, men de siste tre årene så har jeg festa noe helt jævlig og vært usunn både med mat, drikke, røyking, alkohol og det som skal til, sier han i videoen.

Tenker på datteren

Den usunne livsstilen førte til at Hussain i desember fikk hjertesvikt og måtte legges inn på sykehus.

– Jeg fikk hjertesvikt i desember, og jeg holdt på å dø. Det har påvirket meg veldig både fysisk og psykisk. Jeg har ikke følt meg bra. Jeg kan ikke drive å feste og røyke hele livet mitt. Jeg har en datter, jeg må leve, sier han i videoen

LEVER: Slik våknet Abubakar Hussain på sykehuset etter at han ble innlagt for hjertesvikt. Foto: Privat
LEVER: Slik våknet Abubakar Hussain på sykehuset etter at han ble innlagt for hjertesvikt. Foto: Privat

Klarte ikke å kle på seg

Til TV 2 sier han at hvis det ikke hadde vært for venner og familie, så hadde han aldri funnet ut av hva som var feil fordi han aldri går til legen, selv om han føler seg dårlig.

Uken før han ble lagt inn hadde han så mye vann i kroppen han ikke klarte å få på seg klær, orket ikke å gå ut og sov hele tiden.

– Det var søsteren min som ba meg om å ringe legen. Bare å gå fra parkeringsplassen og inn på legevakten gjorde meg helt utslitt. Det gikk ikke opp for meg at jeg var syk før jeg våknet opp på sykehuset med oksygenmaske, nåler og kateter.

Hussain ble liggende på sykehuset i to og en halv uke før han ble skrevet ut.

JAGET: Sammen med Charlotte Thorstvedt, Kristin Grue, Sturla Berg-Johansen og Edward Schultheiss samlet Abubakar Hussain inn penger til et veldedig formål i TV 2-programmet, Jaget. Foto: TV 2. 
JAGET: Sammen med Charlotte Thorstvedt, Kristin Grue, Sturla Berg-Johansen og Edward Schultheiss samlet Abubakar Hussain inn penger til et veldedig formål i TV 2-programmet, Jaget. Foto: TV 2.  Foto: Roy Darvik

Livsstilen kom med suksessen

Skuespilleren legger mye av skylden for den usunne livsstilen på at han raskt ble kjent, vant priser og opplevde stor suksess.

– Jeg var jo helt i skyene og det gikk veldig bra på jobben, men egentlig var jeg en idiot som ikke skjønte at det var en dum måte å leve på.

Den prisvinnende komikeren befinner seg nå på Landaasen Rehabilitering ved Gjøvik, og forteller at han føler seg bedre, men at han skal være der i tre uker.