TILTALT: Den tiltalte 38-åringen møter mandag i Oslo tingrett for å svare på tiltalen om overgrep mot mindreårige. MONTASJE: TV 2
TILTALT: Den tiltalte 38-åringen møter mandag i Oslo tingrett for å svare på tiltalen om overgrep mot mindreårige. MONTASJE: TV 2

Overgrepstiltalt mann (38) betalte 12 år gamle gutter for å tisse på flaske før han drakk det foran dem

Etter at politiet beslagla en PC med overgrepsbilder, etablerte 38-åringen kontakt med mindreårige, viser de to tiltalene mot mannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag starter rettssaken mot en 38 år gammel mann, som er tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot fem barn under 16 år samt besittelse av omfattende overgrepsmateriale.

Oslo-politiet fant 1329 bilder og 7 videoer lagret på PCen hans på en adresse i Oslo i mars 2014. Ifølge tiltalen viser noen av bildene grove seksuelle overgrep mot jenter i små- og spedbarnsalderen.

Resten av overgrepsmaterialet viser bilder av barn som har seksuell omgang med voksne og barn, heter det i tilleggstiltalen som ble tatt ut 7. april av statsadvokat Monica Krag Pettersen.

Ifølge den andre tiltalen, som er tatt ut av politiadvokat Rita Parnas i Oslo politidistrikt, skal 38-åringen fra høsten 2012 til november 2014 utvist seksuelt krenkende atferd mot barn under 16 år ved en rekke anledninger. Han sendte meldinger på sms og Facebook til barna, fremgår det av tiltalen:

  • Han spurte tre gutter om de ønsket at han skulle skaffe dem strippere eller jenter i 13-14 års alder som de kunne ha sex med.
  • Han spurte guttene om de ville ha sex med kjæresten hans mot betaling, og tilbød seg å utføre seksuelle handlinger for penger.
  • Han spurte også om guttene kunne tisse på en flaske eller bæsje i en kebab og overlevere ham mot betaling. I slutten av november 2012 møtte han tre av guttene utenfor en Kiwi-butikk i Oslo, der de overleverte en flaske urin mot 200 kroner i betaling. Den tiltalte skal ha drukket innholdet i flasken foran guttene.

Politiets aksjon mot mannen i mars 2014 stoppet ikke hans virksomhet, for etterpå skal han ifølge tiltalen ha etablert kontakt med to mindreårige jenter:

  • Via sms og telefonsamtaler tok han kontakt med en gutt, der han blant annet spurte om hun hadde noe i mot å se en naken dame dusje.
  • Han tilbød gutten penger for å barbere seg nedentil. I en melding han sendte ham, skrev han dette: «Du vil se meg nude uansett, og gutter er så flinke til å barbere seg» og «jeg kan lære deg om du vil».
  • Til den andre jenta sendte han en rekke meldinger på sms, Snapchat og Facebook, der han blant annet ba henne sende bilder av seg selv. Etterpå kommenterte han kroppen og utseendet hennes. Han sendte henne også bilder av dameundertøy og tilbød seg å kjøpe sex-leketøy til henne. I november 2014 sendte han en pakke med dette innholdet.

Mannen er også tidligere dømt ved to forskjellige anledninger for overgrep mot barn under 16 år, i tillegg til kjøp og bruk av en mindre mengde narkotika og fyllekjøring.

38-åringens forsvarer sier til TV 2 at hans klient nekter straffskyld. Etter det TV 2 får opplyst, har den tiltalte forklart til politiet at han ikke har kjennskap til hvordan overgrepsmaterialet havnet i PCen hans.

– Han erkjenner ikke straffskyld for det han er tiltalt for, og nekter på samtlige punkter, sier advokat Arne Gunnar Aas til TV 2.