Magisk opphenting sendte Liverpool til semifinale i Europaligaen

En fotballkamp for historiebøkene på Anfield sendte Liverpool videre.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden (video med tillatelse fra MAX)

Liverpool-Borussia Dortmund 4-3 (5-4 sammenlagt)

For en kamp. For et drama. For en prestasjon.

Minnene gikk nok tilbake til Mesterliga-finalen i Istabul i 2005. Og det var kanskje det som gjorde utslaget.

Lovren matchvinner
For på smått utrolig vis gikk Liverpool fra å ligge under 1-3 mot Borussia Dortmund til å vinne 4-3. Det sender rødtrøyene til semifinalen i Europaligaen.

– Det er vanskelig å forklare. En herlig, herlig kveld på Anfield, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp til BT Sport.

Tre scoringer på under en halvtime, der Dejan Lovrens hodetstøt foran The Kop på overtid ble det ultimate klimakset, satte en verdig punktum for en sjumålsthriller for historiebøkene.

– Det er en utrolig følelse. Det er en av de beste kampene de siste to-tre-årene. Vi sluttet aldri å tro på oss selv. I pausen sa vi at vi ikke hadde noe å tape, vi måtte bare beholde troen. Det var en fantastisk innsats fra alle, og vi fortjente å vinne, sier Lovren.

Men der smått sjokkerte Liverpool-supportere kan konstatere at avansementet er et faktum, må bunnløst fortvilede Borussia Dortmund-spillere se at kollapsen ble total.

Magisk opphenting
Drømmestarten med to scoringer på åtte og et halv minutt ga en følelse av at oppgjøret var over, men Liverpool kjempet seg tilbake med en scoring fra Divock Origi like etter pause.

– Treneren sa at vi måtte skape et øyeblikk som vi kan fortelle barnebarna våre om. Og skape en spesiell kveld for fansen. Vi trodde på det. Da vi scoret det første målet, følte vi at det kom til å bli en spesiell kveld, sier Divock Origi.

Men man skulle tro at alt håp var ut da Marcos Reus satte inn 3-1 til tyskerne. Da tok man imidlertid grundig feil.

Philppe Coutinho, Mamadou Sakho og Lovren sto for scoringene som fullførte det magiske comebacket på en kveld de fremmøtte på Anfield aldri kommer til å glemme.

– Ved pause er det vanskelig å være modig, men vi ble enige om at vi måtte gjøre det på den tøffe måten. Det er en kamp der alle fans, ikke bare Liverpool og Dortmund, kan si, ok, fotball er et ok spill, sier Klopp.

Slik var kampen:

Heseblesende start
«You'll never walk alone» ble sunget for full hals av begge lags supportere og var med på å skape en magisk ramme før start på Anfield. Håpet og troen på suksess i Europaligaen var til stede etter 1-1 i det første oppgjøret, men Liverpool-fansen ble sendt ettertrykkelig ned på jorden etter å ha fått en leksjon i effektiv angrepsfotball i åpningsminuttene.

Først utnyttet Henrik Mkhitaryan en retur fra Liverpool-keeper Simon Mignolet og bredsidet inn 1-0 for de gule fra Dortmund.

Like etterpå, bare åtte minutter og 20 sekunder ut i kampen, omsatte Pierre-Emerick Aubameyang en lekker gjennombruddspasning fra Marco Reus i scoring til 2-0.

Anfield var i sjokk, og det tok noen minutter før spillerne kom til hektene. Både Divock Origi og Alberto Moreno fikk gode sjanser, men Dortmund slapp unna baklengsmål.

Vertene presset stadig mer utover i omgangen og kunne fort ha fått reduseringen da Roberto Firmino headet like utenfor på en corner. Men man skal passe seg for Dortmund og lynhurtige kontringer.

Origi scoret igjen
Ti minutter før pause fikk Aubameyang en gigantisk mulighet. Igjen ble spissen fra Gabon spilt fri av Reus i meget god posisjon. Heldigvis for Liverpool klarte ikke Aubameyang å få avslutningen på mål.

Med håp og tro på at de kunne hente Dortmunds forsprang fikk Liverpool en perfekt start på den andre omgangen. Bare to minutter var unnagjort da Origi ble spilt gjennom av Emre Can. Som i det første oppgjøret var belgieren iskald alene med keeper og reduserte til 1-2.

Men så slo Dortmund til igjen. Mats Hummels inntok servitørrollen inne på Liverpools banehalvdel og fant landsmann Reus. Fra skrått hold fikk 26-åringen sidestilt seg og på strålende vis bredsidet inn 3-1 for Dortmund.

Opphenting
Det betydde at Liverpool trengte tre scoringer for å sikre avansement. Opphentingen startet bare ti minutter senere.

Philippe Coutinho vartet opp med et klassisk Philippe Coutinho-skudd fra drøyt 20 meter. Avslutningen sørget for 2-3-redusering.

Så tok Mamadou Sakho grep på corner. Midtstopperen kom seg fri og fikk stanget inn kampens sjette scoring til 3-3. Liverpool trengte bare én scoring til for å ta seg til semifinale.

Den kom på overtid. Dejan Lovren steg til værs foran The Kop og stanget inn målet som sender Liverpool til semifinale i Europaligaen.

For en magisk kveld.