SLO TILBAKE: Lørenskog utlignet til 1-1 i kamper på hjemmeis torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Lørenskog utlignet til 1-1 i kamper på hjemmeis torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Lørenskog vant etter spilleforlengelse

– Et drittmål som avgjør denne kampen også, sier matchvinner Stefan Espeland til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørenskog-Stavanger Oilers 4-3 (1-1 i kamper)

I en tempofylt, tøff og ikke minst dramatisk batalje gikk Lørenskog seirende ut av den andre kampen i finaleserien.

– Drittmål avgjør kampen
Den store helten ble Stefan Espeland da han hamret inn matchvinnerscoringen drøyt ti minutter ut i spilleforlengelsen.

– Jeg synes det er fortjent. Vi er det beste laget i dag. Da er det fryktelig deilig å vinne i overtiden, sier Espeland til TV 2.

Lørenskog tok ledelsen hele tre ganger iløpet av ordinær tid, men maktet ikke holde på den i mer enn til sammen tre minutter og 18 sekunder.

Det bryr nok likevel rødtrøyene seg fint lite om i kveld.

– Det er veldig tette matcher begge to. Det er små ting som avgjør. Det er en retur og et drittmål som avgjør denne kampen også. Det er sånn det er i finaler, sier Espeland.

27-åringens scoring gjør at det står 1-1 i kamper etter at Oilers dro det lengste strået i Stavanger tirsdag.

– Vi henger med i ordinær tid, men det gjør vi absolutt ikke i sudden death. Da dominerer de (Lørenskog) fullstendig. Vi spiller ikke med puck. Det ser ut som vi er redde for å tape. Lørenskog har mye mer offensiv tankegang enn oss og styrer hele ballet, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Slik var kampen:
1. periode:

Kampen åpnet jevnt og spillet bølget frem og tilbake. Begge lag fikk gode sjanser, men det var Lørenskog som kunne juble først. James Sixsmith fant Tony Romano foran målet, og amerikaneren sendte vertene opp i 1-0.

Men bare minutter senere slo Oilers tilbake da Dan Kissel fant Philippe Cornet. Med et sleivtreff fikk den 26 år gamle canadieren dyttet pucken inn til redusering for siddisene i en tempofylt åpningsperiode.

2. periode:
Scoringene lot ikke vente lenge på seg i midtperioden heller. Lørgenskog utnyttet kveldens første power play da Christian Dahl-Andersen måtte sette seg i utvisningsboksen. Alexander Larsson sendte i vei en avslutning fra distanse mot en godt befolket målgård. Henrik Holm i Oilers-buret klarte ikke å reagere og avslutningen suste i nettet til 2-1-ledelse for Lørenskog.

Men jubelen stilnet under minuttet senere blant hjemmefansen. Da Lørenskog vartet opp med svakt og passivt forsvarsspill, var Mathias Trettenes rask på pletten. Unggutten snappet pucken og fant en umarkert Rudolfs Balcers. Latvieren fikk god tid til å sette inn 2-2 for de tilreisende.

3. periode:
Den siste perioden ble like tett og jevn som de to første.

Med fire minutter igjen av perioden ble det høydramatisk i Lørenskog-hallen. I undertall kjempet Villiam Strøm seg til en målsjanse mot tre Oilers-spillere.

Dommerne valgte å blåse av spillet for å se situasjonen nærmere på video. Der viste bildene at pucken var over streken. Dermed eksploderte det på tribunene, men nok en gang ble det kortvarig.

Bare 39 sekunder senere var Balcers frempå igjen og utlignet for Oilers.

Sudden death:
Kampen gikk til spilleforlengelse. Der tok det i overkant av ti minutter før scoringen kom. Og det var Lørenskog som kunne juble da Espeland satte inn den avgjørende scoringen.