TATT: Terrormistenkte Salah Abdeslam (26) ble pågrepet 18. mars. Nå sitter han varetektsfengselet i Brugge i Belgia. 
TATT: Terrormistenkte Salah Abdeslam (26) ble pågrepet 18. mars. Nå sitter han varetektsfengselet i Brugge i Belgia. 

– Paris-terrorist hadde tyske atom-dokumenter

Terrorsiktede Salah Abdeslam hadde dokumenter om et tysk kjerneforskningssenter i sin leilighet i Brussel, ifølge tyske medier. Etterretningstjenesten avviser opplysningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dokumentene omhandlet det tyske atomforskningssenteret Jülich, som ligger nær grensa til Belgia, melder mediegruppen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) torsdag.

Papirene skal ha blitt funnet da myndighetene gjennomsøkte Abdeslams leilighet i Brussel-bydelen Molenbeek. I leiligheten ble det funnet bilder av kjerneforskningssenteret, senterets sjef og andre styremedlemmer, samt internettutskrifter av artikler om senteret, ifølge RND.

Mediegruppen siterer kilder i en komité i nasjonalforsamlingen om at lederen for Tysklands etterretningstjeneste BfV, Hans-Georg Maassen, sa til komiteen i slutten av mars at Abdeslam hadde dokumentene. Komiteen holder konfidensielle møter.

En talsmann for etterretningstjenesten sier til DPA at de ikke har kjennskap til bildene og at Maassen ikke har orientert medlemmer av komiteen om temaet.

Forskningssenteret sier i en uttalelse at det ikke er noen indikasjoner på fare. (©TV 2/NTB)