SISTE VM: Roy Johansen regner med at dersom New York Rangers ryker ut av sluttpillet vil Mats Zuccarello Aasen delta i det som blir landslagssjefens siste VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SISTE VM: Roy Johansen regner med at dersom New York Rangers ryker ut av sluttpillet vil Mats Zuccarello Aasen delta i det som blir landslagssjefens siste VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Forventer å se Zucca i VM dersom Rangers ryker ut

Hvis Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers ryker ut av NHL-sluttspillet, regner landslagssjef Roy Johansen med å se stjernespilleren i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg (TV 2): Det har vært det samme spørsmålet de siste årene - blir Mats Zuccarello Aasen med til VM eller ikke?

De tre siste årene har New York Rangers gått langt i sluttspillet og VM-deltakelse ikke vært aktuelt. I fjorårets sluttspill ble også 28-åringen skadet.

Natt til torsdag spilte New York-laget sin første sluttspillkamp, og røk på et 2-5-tap mot Pittsburgh Penguins. Skulle Rangers ryke ut av sluttspillet tidlig, forventer landslagssjefen at Norges beste hockeyspiller deltar i VM i mai.

– Jeg var i New York i februar, og vi snakket da om VM. Han har alltid signalisert at han vil spille for Norge, og vil spille på landslaget. Så hvis de skulle bli slått ut, regner jeg med at han er tilgjengelig for VM, sier Roy Johansen til TV 2.

Landslaget er nå i Sarpsborg der de forbereder seg til VM med to treningskamper mot Finland.

Kampene sendes direkte på TV 2 Sportskanalen fredag klokken 18.55, og på tv2sumo.no søndag klokken 14.00.

– Vi holder en plass åpen så lenge som mulig. Det har vi gjort hvert år, men situasjonen har ikke vært sånn at han er blitt spilleklar. I år er det en åpen runde mot Pittsburgh, så muligheten kan åpne seg for vår del. Vi har vært i kontakt med Rangers og kommet med våre ønsker. Skulle det bli aktuelt, vil han selvfølgelig være en veldig viktig spiller for Norge i kommende VM, understreker landslagssjefen.

– Forventer du at han slutter seg til VM troppen dersom Rangers ryker ut tidlig?

– Jeg har ikke fått noen signaler fra Zuccarello om at han ikke ønsker å spille på landslaget. Han har alltid vært veldig positiv, og han er en fantastisk ambassadør for ishockeyen i USA og for norsk idrett. Så jeg har ikke hørt noe annet enn at han i så fall kommer til VM, sier Johansen.

VM i Russland i mai blir Johansens siste VM som landslagssjef. Han tok det norske landslaget i 2001, og er dermed den landslagssjefen i Norge som har sittet lengst i sjefsstolen - uansett idrett.

Norge VM-åpner mot Danmark i Moskva 7. mai.