FRASTJÅLET: En 90-åring ble torsdag frastjålet 42.000 kroner av en mann som utga seg for å komme fra GET. Foto: Kaja Kirkerud / TV 2
FRASTJÅLET: En 90-åring ble torsdag frastjålet 42.000 kroner av en mann som utga seg for å komme fra GET. Foto: Kaja Kirkerud / TV 2

Sa til kvinne (90) at han kom fra GET – lurte til seg 42.000 kroner

Politiet: – Dette er stygt gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag skal en utenlandsk mann ha ringt hos en kvinne (90) i Drammen i Buskerud.

– Mannen sa han var fra GET. De fortalte kvinnen at det var blitt problemer i forbindelse med gravearbeid, og at de derfor hadde behov for å komme inn til henne, sier operasjonsleder Svein-Erik Gevelt til TV 2.

Senere kom det ifølge kvinnen en annen mann på døren, og han kom inn i huset. Han sa jobben ville koste en liten egenandel.

– På den måten fikk han lurt til seg kortet og koden. I løpet av dagen har det blitt tatt ut 42.000 kroner fra kvinnens konto, sier Gevelt.

Pengene skulle kvinnen bruke til å betale en tannlegeregning. Det var kvinnens datter som varslet politiet klokken 15.45.

– Kvinnen var alene hjemme da det skjedde. Hun er fysisk uskadd etter hendelsen, men selvfølgelig veldig lei seg, sier Gevelt.

Kvinnen har forklart til politiet at mannen som var inne hos henne hadde asiatisk utseende, og var i 30-årene. Han hadde lyse klær, og var rundt 165 cm høy.

– VI er hos kvinnen for å få mer opplysninger om saken. Dette er stygt gjort, sier Gevelt.