FOTBALLGAL FAMILIE: Kjører du gjennom Vennesla, får du kanskje øye på denne husveggen. Foto: Familien Frigstad.
FOTBALLGAL FAMILIE: Kjører du gjennom Vennesla, får du kanskje øye på denne husveggen. Foto: Familien Frigstad.

Vennesla-familie dekorerte husveggen med «You'll never walk alone»

Enkelte fotballsupportere er ikke som andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotball engasjerer. Det er vel neppe noen nyhet. Rundt omkring i norske hjem kryr det av supporter-effekter fra engelske lag. Enten det er capser, skjerf eller flagg.

Likevel er det enkelte som velger å ta fanatismen til et helt nytt nivå.

For «Liverpool»-familien Frigstad i Vennesla i Vest-Agder er det blitt nettopp det. Tatt til et nytt nivå. De har nemlig valgt å dekorere huset sitt med en linje fra verdens mest berømte fotballsang - «You'll never walk alone».

– Det var samboeren min som kom på det. Planen var egentlig å ha et lite banner inne, men så bestilte samboeren og de to sønnene mine en større versjon i glass til å ha på husveggen, sier faren.

Det var liverpool.no som først omtalte saken.

Stor overraskelse

Faren sier han helst ikke vil bli navngitt. Det er sønnene Kim Daniel på 17, og Ken Ruben på 15 som skal stjele overskriftene sier han når TV 2 tar kontakt på telefon.

Han kan fortelle at kjærligheten til Liverpool har vært der hele livet.

– Jeg har vært Liverpool-supporter siden jeg var fem år. Da fikk jeg min første drakt, og jeg blir 47 år i mai, sier faren.

Sørlendingen har altså fulgt Merseyside-klubben tett i 45 år, men at det skulle gå så langt at hele husveggen skulle prydes med de de velkjente strofene, hadde han ikke sett for seg.

– Jeg ble veldig overrasket over at de bestilte det. De gikk bak ryggen min på en positiv måte kan du si, men jeg rigget det og satt det på veggen sammen med sønnene mine, sier den fotballengasjerte faren.

I likheten med faren, er også sønnene Liverpool-fans.

– De har jo vokst opp med det. Guttene fikk jo sine første drakter da de var et halvt år gamle, så de hadde vel ikke noe valg, forteller faren om den fotballgale familien sin.

Når det først skulle settes opp, måtte det også holdes en ordentlig seremoni avslører pappa Frigstad.

– Vi hadde en offisiell avduking med snor og klipping av snor, sier faren mens han ler godt.

Stopper opp og tar bilder

Mange velkjente sitater om hvor mye fotball opptar folk i hverdagen er blitt levert opp gjennom tiden.

Den avdøde Pave Johannes Paul den andre uttalte for eksempel at «av alle uviktige ting, er fotballen det viktigste». Mens den legendariske engelske manageren, Bill Shankly, sa at «fotball ikke handler om liv og død, men at det er mer alvorlig enn som så».

Om disse uttalelsene skulle stemme, er det kanskje ikke så rart at vegg-dekoren hos familien Frigstad i Vennesla er der. Men at den vekker oppsikt skal det ikke legges skjul på sier faren i huset.

– Vi har vel hverken fått noen positive eller negative tilbakemeldinger, men det hender ofte at folk som kjører forbi stopper opp og rygger tilbake for å ta bilde. Vi bor ved en ganske trafikkert vei, avslutter faren.