SOLID: Stavanger Oilers-keeper Henrik Holm slapp ikke inn et eneste i den første finalekampen mot Lørenskog. I kveld vil han stenge buret igjen. FOTO: Scanpix
SOLID: Stavanger Oilers-keeper Henrik Holm slapp ikke inn et eneste i den første finalekampen mot Lørenskog. I kveld vil han stenge buret igjen. FOTO: Scanpix Foto: Johansen, Carina

Keeperhelten: – Veien er kort fra himmel til helvete

Stavanger Oilers' Henrik Holm mener keeperne bærer ekstra press på sine skuldre i sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den andre finalen mellom Lørenskog og Stavanger Oilers i kveld fra 18.30 på TV 2 Sportskanalen!

Holm ble den store helten da han på imponerende vis nektet Lørenskogs offensive galleri scoring i den første finalekampen tirsdag. Akershus-laget vant skuddstatistikken 29-34, men klarte likevel ikke overliste sisteskansen.

– Fra helt til syndebukk

– Deilig å klare å tette igjen mot et så godt offensivt lag med mange gode spillere. Det gir meg en selvtillits-boost, sier Henrik Holm til TV 2.

Men etter mange sesonger mellom stengene, vet han at livet som hockeykeeper ikke alltid bare er rosenrødt.

– Jo lenger bak man er på banen, jo tydeligere blir feilene man gjør. Veien fra himmel til helvete er kort som ishockey-keeper. Man kan være helt den ene kampen, for så å være syndebukk i den påfølgende, sier han.

Fredrikstad-gutten opplevde å bli vraket etter den første semifinalekampen mot Storhamar, da Oilers tapte hjemme i DnB Arena. Det var ikke bare enkelt.

Hadde det tungt

– Det var skuffende og tungt å bli vraket etter den kampen. Jeg har hatt en god sesong og spilte bra før den kampen. Men det er likevel ikke slik at jeg følte meg som en syndebukk, sier han.

Før finaleserien startet, var TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik klar på at begge lagene var avhengig av at keeperne var på topp. Før den andre finalen i kveld, leder Holm keeper-statistikken med hele 95,2 i redningsprosent gjennom sluttspillet. Ruben Smith står med sterke 92,6 prosent i redningsprosent og sammen danner de en sterk duo i Oilers.

– Vi er to gode keepere som vet at vi må være på topp hele tiden. Ellers mister vi plassen til den andre. Det er en sunn duell som gagner laget i lengden, sier han.

Lørenskogs amerikanske målvakt Jeff Jakaitis har også stått en kjempesesong. I sluttspillet har han identisk redningsprosent som Smith med 92,6. Å slippe inn kun et mål mot Oilers i DnB Arena er dessuten en imponerende prestasjon.

Fnyser av Thoresen

Overfor TV 2 sendte Lørenskogs Steffen Thoresen et stikk i retning Stavanger i går.

Han omtaler sin fars lag på denne måten:

– De er vel en Berlinmur som har mistet noen steiner.

Hamar-mannen mener Lørenskog er et bedre lag enn gullgrossistene fra vestlandet.

– Jeg synes vi er et bedre lag med høyere fart og med mer selvsikkerhet i det vi gjør. Det tror jeg kommer til å betale seg til slutt, meldte Steffen Thoresen.

Henrik Holm fnyser av uttalelsene.

– Jeg er ikke enig med Thoresen. Vi vant kampen sist, og selv om Lørenskog er et godt lag så får vi bare se hvordan dette går til slutt, sier han.

I kveld møtes lagene til den andre finalen i Lørenskog i den TV 2 Sportskanalen-sendte kampen fra klokken 18.30.