Dette sier Johaug om tennistalentets nye sveis

Tennistalentet Casper Ruud (17) sier familien fikk sjokk da han bleket hele håret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Før Casper Ruud spilte den prestisjetunge tennisturneringen Junior Masters i Kina valgte han å bli blondine.

– Jeg spilte en turnering i Miami, også hadde jeg en fridag på Miami Beach. Så så jeg en kul hårsalong, og tenkte hvorfor ikke liksom, sier han til TV 2 og smiler med sine platinablonde bølger på sponsoroppdrag i Oslo.

Smigret av Johaug

17-åringen innrømmer at familien holdt på å sette frokosten i halsen.

– Det var ikke planlagt eller noe, også ringte jeg hjem dagen etter. For de sov jo når jeg gjorde det. Da fikk de ganske sjokk alle sammen. De trodde det bare var tull og parykk i starten, men vennene mine syns i alle fall det var kult, sier han og ler.

Blonde Therese Johaug var på samme sponsoroppdrag som den kommende tennisstjernen, og ble imponert over sveisen.

– Noen måtte jo matche litt her i dag, så jeg likte det veldig godt jeg, sier hun og ler.

Ideen fikk han fra en annen ungdomsstjerne.

– Inspirasjonen er Justin Bieber, for han har jo gjort veldig mye forskjellig med kroppen sin. Jeg har nok ikke lyst til å ha masse tatoveringer og sånn, men litt forandring kan man ha, mener Ruud og kommer med dagens største smil når han får vite at Johaug likte den nye sveisen.

– Hadde vært gøy å få stjerner i idretter verden bryr seg om

I helgen tapte han knepent finalen i Junior Masters, og innsatsen gir han wild card til flere seniorturneringer senere denne sesongen.

Hvilke det gjelder er enda ikke offentliggjort.

Johaug og Martin Johnsrud Sundby er begge veldig imponert over hva 17-åringen allerede har fått til i så ung alder.

– Det er utrolig moro å se at lille Norge kan fremme utøvere til så store idretter internasjonalt. Langrenn er stort i Norge andre steder. Jeg er imponert over Casper, og det han viste i helga viser hvor mye det bor i han og hvor god han kan bli, sier Johaug.

Johnsrud Sundby er overbevist om at Casper blir en bedre tennisspiller enn faren Christian Ruud, som er Norges eneste tennisspiller i historien som har vært blant topp 100 på verdensrankingen.

– Han kommer til å bli bedre enn faren sin. Det er jeg helt sikker på. Ruud, Henrik Christiansen og flere andre er idrettsstjerner vårt lille land er nødt til å ta vare på, for det er enormt store idretter. Vi går på ski, og det er verdens minste idrett. Vi bruker ekstremt med tid på det både i media og i almuen, men det hadde vært utrolig gøy å få frem idrettsstjerner som faktisk var gode i de idrettene som folk bryr seg om, sier han.

Ruud setter tydelig pris på rosen fra en av Norges største idrettsprofiler.

– Jeg håper jo at jeg blir bedre enn pappa, og det er hyggelig å høre at Martin også tror på det også, smiler han.