FÅR IKKE DØMME: Kevin Friend byttes ut som kampleder fordi han er Leicester-supporter. Foto: Reuters.
FÅR IKKE DØMME: Kevin Friend byttes ut som kampleder fordi han er Leicester-supporter. Foto: Reuters. Foto: Peter Cziborra

Byttet dommer etter massivt press

Får ikke dømme Stoke-Tottenham fordi han er Leicester-fan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stoke - Tottenham på TV 2 Sport Premium mandag klokken 21.00

Det engelske forbundet har bestemt seg for å ikke bruke Kevin Friend som dommer i kampen mellom Stoke og Tottenham på mandag. Det skriver Daily Mail.

Forklaringen er enkel.

Friend er nemlig fra Leicester, og er stor fan av laget som kjemper om Premier League-tittelen denne sesongen. Leicesters største utfordrere til gullet er Tottenham, og det er deres supportere som har vist sin avsky mot at Friend skal lede oppgjøret på Britannia Stadium.

I et intervju med Leicester Mercury fra 2013, avslørte dommeren hvilket lag han heier på.

– Jeg har to lag. Bristol City, fordi jeg er født der, og Leicester fordi jeg bor her.

Det er forbundets dommerutvalg, The Professional Game Match Officials Limited, som har tatt valget om å bytte ut dommeren til kampen.

Utvalget hadde følgende å si i en uttalelse:

«Kevin Friend, som i utgangspunktet skulle dømme kampen, er fra Leicester og har vært på Leicester-kamper som privatperson. Utifra kampens kontekst, føles det unødvendig å legge til ekstra granskning på dommerne.»

Utvalget tar normalt sett ikke hensyn til at dommere har favorittlag når de setter opp kampledere i Premier League. Friend får selvfølgelig ikke dømme Leicester på grunn av sitt engasjement til klubben, men er ikke ilagt noen restriksjoner når det gjelder andre lag i divisjonen.

Frem til nå.

PGMOL, som har møtt et massivt press i sosiale medier den siste tiden, har valgt å sende Kevin Friend til Newcastle for deres møte med Chelsea i stedet for. Neil Swarbrick vil dømme Stoke-Leicester.

Leicester leder Premier League med syv poeng ned til Tottenham på andre plass, og trenger tre seire på de fem siste kampene for å sikre seg Premier League-tittelen.