Ovnsbakt pasta - enkel hverdagsmat som hele familien vil elske

Inspirert av det italienske kjøkkenet fristet Wenche med smakfull ovnsstekt pastaform, med kylling, sopp og ost.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • Ca. 25 g tørket steinsopp (kan erstattes av valgfri fersk sopp)
  • Olivenolje
  • 2-3 kyllingfileter uten skinn
  • Salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • Ca. 300 g frisk sopp, i biter
  • 2 dl hvitvin, evt. en ikke for søt eplemost
  • Ca. 400 g pasta
  • 4-5 dl fløte
  • Ca. 200 g revet parmesan
  • 1 kvist basilikum
OVNSBAKT PASTA: Enkelt, sunt og godt fra det italienske kjøkken.  Foto: TV 2
OVNSBAKT PASTA: Enkelt, sunt og godt fra det italienske kjøkken.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Legg tørket sopp i litt vann, til det akkurat dekker soppen.
La stå og trekke 2-3 min.

Del kylling i biter.
Varm olje i en gryte/panne, legg i kyllingbitene, dryss på salt og pepper, og brun i oljen.

Hell av og ta vare på bløtevannet fra den tørre steinsoppen.
Tilsett soppen i gryten sammen med grovhakket hvitløk og fersk sopp i biter, la surre 2-3 min.

Tilsett hvitvin og vannet fra steinsoppen, kok opp, senk temperaturen og la trekke til kyllingen er gjennomkokt 15-20 min. La trekke uten lokk!

Mens kyllingen trekker, kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet når pastaen er kokt ”al dente”.

Varm stekeovnen til 200 grader.
Tilsett fløte i gryten med kyllingen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Ha godt avrent pasta i gryten med kylling og bland sammen.
Tilsett ca. 150 g revet parmesan, resten av osten skal brukes til dryss/gratinering.

Tilsett basilikumblader og vend lett om.

Hell kylling og sopp blandingen i en ildfast form, dryss over resten av osten og stek i varm stekeovn 200 grader i ca. 20 min., til retten er gylden og osten smeltet og sprø.