Fikk rekorden: Stephen Curry (med ball) og Golden State Warriors tok i natt sin 73. seier i grunnserien. Det er ny NBA-rekord. Kyle Terada-USA TODAY Sports
Fikk rekorden: Stephen Curry (med ball) og Golden State Warriors tok i natt sin 73. seier i grunnserien. Det er ny NBA-rekord. Kyle Terada-USA TODAY Sports Foto: Kyle Terada

Historisk rekord for Warriors
og Kobe ga seg med et smell

Golden State Warriors satt i natt rekord for antall seiere i grunnserien. Og i Los Angeles trodde man knapt hva man så i Kobe Bryants siste kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste dag i NBAs grunnserie blir ofte begivenhetsrik, men sjeldent har basketfans fått så mye å snakke om som etter årets grunnserieavslutning.

Tidenes beste sesong
Vi tar det første først. Golden State Warriors vant i natt 125 - 104 mot Memphis Grizzlies. Med seieren er Warriors også historiske med 73 seire og kun 9 tap denne sesongen. Det er en seier mer enn Michael Jordans legendariske Chicago Bulls-lag fra 1996. Rekorden ingen trodde var mulig å slå er altså brutt.

Curry med ny rekord
Fra Warriors' seier bør vi også nevne at Stephen Curry brøt en ny barriere. Årets beste spiller i NBA endte på 46 poeng og traff på hele ti trepoengere. Dermed kom Curry seg over 400 trepoengstreff i løpet av en sesong. Warriors-stjernen endte dermed grunnserien med 402 trepoengstreff og knuste sin gamle rekord på 286 treff i en sesong.
For å illustrere utviklingen i NBA og hvor imponerende 402 treff i løpet av en sesong er kan vi nevne at Larry Bird scorte på 649 i løpet av hele sin karriere.

Kobe stjeler overskriftene
Warriors historiske sesong og rekord til tross, mannen som stjeler de fleste overskrifter i dag spilte sin siste kamp for Los Angeles Lakers. Og Kobe Bryant skuffet ingen av de fremmøtte i kampen mot Utah Jazz. Lakers-legenden scoret 60 poeng, mest av alle i NBA denne sesongen og ledet også laget til seier over Utah Jazz i sin avskjedskamp.

Kobe Bryant scoret 60 poeng i sin siste NBA-kamp. Robert Hanashiro-USA TODAY Sports
Kobe Bryant scoret 60 poeng i sin siste NBA-kamp. Robert Hanashiro-USA TODAY Sports Foto: Robert Hanashiro

– Drømte om å spille for Lakers
Bryant kunne ikke fått en bedre avslutning på det som har vært en tung sesong for både ham selv og for Lakers. Etter kampen takket han publikumet i Los Angeles.
– Som gutt så var jeg en blodfan av Los Angeles Lakers. At jeg kunne ende opp å spille for denne klubben i 20 år er en drøm det ikke engang er mulig å forstå. Jeg vil takke alle dere for å ha stått bak meg og laget i gode og vanskelige tider.

Måtte le
At Bryant scorer 60 poeng i sin siste kamp er på mange måter slik det måtte bli. Gjennom hele sin karriere har Bryant vært NBAs mest polariserende utøver. Ingen er blitt så elsket som Bryant, og ingen er blitt så mye kritisert. Kritikerne har alltid hevdet at «the Black Mamba» har tenkt for mye på seg selv, tatt for mange skudd og ikke alltid gjort hva som er best for laget. Bryant har aldri brydd seg for mye om kritikken, og på sin vei til sine 60 poeng i natt fyrte Bryant av hele 50 skuddforsøk. Etter kampen kunne ikke legenden gjøre annet enn å smile.
– Jeg må le av dette. Gjennom hele min karriere har fans, spillere og eksperter sagt at jeg ikke sentrer. Men i dag fikk jeg ikke lov. Alt jeg hørte fra tribunen var «skyt Kobe, skyt».

Se sluttspillet på Sportskanalen
En herlig grunnserie er altså over i NBA, nå begynner sluttspillet. TV 2 Sportskanalen viser hver søndag i de første to rundene. Fra semifinalene vises alle kampene. Første kamp er Cleveland Cavaliers mot Detroit Pistons kl. 21.00 søndag 17. april.

Se LeBron James på Sportskanalen søndag 17. april. (Kevin C. Cox/Getty)
Se LeBron James på Sportskanalen søndag 17. april. (Kevin C. Cox/Getty) Foto: Kevin C. Cox