Zuccarello og Rangers fikk bank i sluttspillåpningen

Mats Zuccarello og New York Rangers fikk en tøff kveld da NHL-sluttspillet ble åpnet onsdag.

TØFF KVELD: Mats Zuccarello noterte to skudd på mål mot Pittsburgh Penguins. Foto: Charles LeClaire / USA TODAY Sports Foto: Charles LeClaire

Pittsburgh Penguins vant 5-2 og tok første stikk i best av sju-serien.

Penguins måtte klare seg uten førstekeeper Marc André Fleury, noe mange trodde vil være til Rangers fordel, men det så ikke ut til å hemme vertene nevneverdig. I stedet ble det defensive problemer for Rangers, som også mistet sin førstekeeper etter én periode av onsdagens kamp.

Henrik Lundqvist hadde allerede trøbbel da Patric Hornqvist gjorde 1-0 for Penguins med 17 sekunder igjen å spille av første periode. Stjernekeeperen fikk lagkamerat Marc Staals kølle i det høyre øyet og ble erstattet av Antti Raanta i pausen.

Også i annen periode ble Rangers igjen straffet helt på tampen. Dan Girardis svake skuddforsøk ga Penguins en kontringsmulighet. Hornqvist serverte kaptein Sidney Crosby, som satte inn 2-0.

Formsterke Derek Stepan skapte nytt håp for Rangers da han reduserte til 1-2 etter tre minutter av sluttperioden, men det varte ikke lenge. Tom Kuhnhackl økte til 3-1 to minutter senere, mens Hornqvist var frampå igjen og gjorde 4-1 i overtall før perioden var halvspilt.

Stepan fikk pyntet ytterligere på poengstatistikken i den målrike tredjeperioden, men det ble bare et trøstemål for Rangers. Zuccarello hadde assist på 2-4-reduseringen. Nordmannen fikk voksne 18.43 minutters istid onsdag. Han noterte to skudd på mål. (©NTB)