Andredivisjonslag slo Brann ut av cupen

– Det er bare til å beklage. Det er utrolig skuffende, sier Brann-treneren etter cup-smellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førde-Brann 0-0 (5-4 etter straffekonk)

Cupbomben gikk av i Sogn og Fjordane onsdag.

– Det er surrealistisk
Brann ble slått ut i cupens første runde av andredivisjonslaget Førde. Avgjørelsen falt i straffesparkkonkurranse der Bismar Acostas bom beseglet Branns skjebne.

Markus Attila fikk æren av å sette inn Førde siste straffe og samtidig skyte de drøyt 3000 tilskuerne i Hafstadparken til himmels.

Førde var fullt på høyde i Brann i store deler av kampen og hadde flere store muligheter til å score. Det sto likevel 0-0 ved full tid, mye takket være en meget god Christian Bjerke mellom stengene i Førde-buret.

Sisteskansen ble ikke overraskende kåret til banens beste spiller.

– Det er en kamp jeg føler jeg har med meg alt av marginer. Det er helt sinnssyk følelse. Jeg klarer ikke å si noe. Det er surrealistisk, sier keeperhelt Bjerke til TV 2.

Heller ikke i ekstraomgangen, der Bjerke vartet opp med en utrolig redning, klarte noen av lagene å score.

Ti straffetakere, én bom fra Acosta. Førde er videre til andre runde i cupen.

Brann sendes dermed kraftig tilbake på jorden etter en strålende start på Tippeliga-sesongen med åtte poeng på fire kamper. Dette er ifølge NRK første gang siden 1939 at Brann ryker ut av cupen i første runde.

– Det er bare å beklage. Det er utrolig skuffende. Vi føler vi burde vunnet, selvfølgelig. Det ville seg ikke. Vi hadde nesten 20 sjanser, men vi klarer ikke å score mål. Jeg tror keeperen hadde tatt alt selv om vi hadde holdt på til i morgen tidlig. Han var fantastisk. De har mange gode spillere. All ære til Førde, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Førde best i starten
Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde ni endringer på laget som slo Bodø/Glimt i forrige serierunde. Den nye startelleveren fikk problemer i den første omgangen mot et friskt og disiplinert Førde-lag.

Vertene fra andredivisjon var klart nærmest scoring de første 45 minuttene. Brann kunne takke Alex Horwath for at det sto 0-0 ved pause.

I den andre omgangen løftet Brann seg et par hakk og tok enda mer styring om spillet. Utrolig nok ble det ikke scoring da rødtrøyene fikk en vanvittig dobbeltsjanse like etter hvilen.

Brann hadde ballen mye, men Førde var farlige på overganger ved flere anledninger. En meget frisk innbytter, Øystein Myrkaskog, burde sendt gjestene opp i 1-0 da han kom alene med Horwath, men Brann fikk ryddet opp.

Bjerke stoppet alt
Brann skrudde opp tempoet og produserte flere feite sjanser mot slutten av kampen. Det ble imidlertid med forsøkene. Grunnen var Christian Bjerke.

Førde-keeperen leverte en rekke strålende redninger og sørget for at kampen gikk til ekstraomganger.

Der gjorde slitne bein hos begge lagene sitt på kvaliteten. Myrkaskog fikk nok en stor mulighet, uten uttelling, samtidig som Bjerke stoppet det som kom hans vei.

Dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse. Brann-stopper Bismar Acosta ble den eneste av de ti straffetakerne til å bomme fra krittmerket.

Brann er med det ute av cupen. Førde er videre til andre runde.