Mesterlige Atlético sendte Barcelona ut av Mesterligaen

Antoine Griezmann den store helten da Atlético Madrid tok seg til semifinale i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden!

Atlético Madrid-Barcelona 2-0 (3-2 sammenlagt)

Atlético Madrid er klare for semifinale i Mesterligaen etter å ha slått regjerende mester Barcelona 2-0 i heseblesende fotballkamp i den spanske hovedstaden.

Rop om Barca-straffe ble ikke hørt
Antoine Griezmann ble tomålsscorer og den store helten, men samtlige Atlético-spillere kan slå seg på brystet etter en heroisk innsats.

På klassisk Atlético Madrid-vis ble Barcelonas superstjerner holdt i sjakk. Barcelona skapte lite og måtte frustrert innse at heller ikke de blir det første laget i historien til å vinne Mesterligaen to år på rad.

Det manglet absolutt ikke på dramatikken på Vicente Calderon. Barcelona burde fått straffe på overtid i kampen da Andres Iniesta løftet ballen opp i hånden til Gabi like innenfor sekstenmeteren. Dommer Nicola Rizzoli valgte imidlertid bare å gi frispark til katalanernes heftige protester.

Også i den første omgangen kunne den italienske kamplederen gitt straffe da Gerard Piqué stoppet Yannick Ferreira-Carrasco på kreativt, men ulovlig vis.

Barcelona har nådd semifinalen i Mesterligaen hvert år siden 2007/2008-sesongen, bortsett fra 2013/2014-sesongen. Også da ble Atlético siste stoppested for seiersvante Barca-spillere.

Vakkert av Griezmann
Barcelona slet med å komme godt i gang mot et aggressivt og energisk Atlético-lag. Stjernetrioen Luis Suárez, Lionel Messi og Neymar ble holdt godt i sjakk av Diego Simeones strukturerte forsvar.

Sjansene uteble for frustrerte gjester, men for vertskapet ga tålmodighet og knallhard jobbing god betaling. Drøyt ti minutter før pause vant Atlético igjen ballen på Barcelonas halvdel. Hurtig spill og en magisk utsidepasning fra Saul Niguez fant hodet til Antoine Griezmann.

Franskmannens hodestøt var like vakkert, og Atlético kunne dermed juble for 1-0-ledelse på Vicente Calderon.

Også etter hvilen hadde Barcelona store problemer med å skape store sjanser mot hardtarbeidende Atlético-spillere. Vertene derimot var tidvis langt farligere.

Servitør Saul ble nesten målscorer da han steg til værs tidlig i omgangen, men tverrliggeren sto i veien for spanjolen.

Iniesta handset - Griezmann scoret
Barcelona fortsatte å eie ballen, men klarte ikke bryte gjennom forsvarsmuren.

Så skjedde det som «måtte» skje. Atlético kontret ved Filipe Luís og helt fremme ved sekstenmeteren spilte backen videre mot Griezmann. Andres Iniesta endte opp med å stoppe ballen med hånden, og dommeren pekte på straffemerket.

Der var Griezmann sikker. Franskmannen ble tomålsscorer og sørget for at Atlético er klare for semifinale i Mesterligaen.