Kygo: – Det har aldri vært et mål å bli rik

PARIS (TV 2:) Kyrre Gørvell-Dahll (24) har horder av fans og millioner av kroner på bok, men bena godt plantet på jorda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kygo er tilbake i Paris hvor han holdt sin aller første konsert for bare to år siden.

– Det er gøy å være tilbake i Paris. I går dro vi tilbake til venuen vi spilte på for to år siden. Jeg spilte for 150 stykker, og det var også her jeg først møtte manageren min, Myles. Det er rart å tenke på hvor langt vi har kommet, sier han til TV 2.

Travelt turnéliv

Artisten er godt igang med verdensturnéen i forbindelse med det kommende albumet Cloud Nine, og i april reiser han rundt i Europa.

Det har blitt en helomvending i bergensguttens liv, som gikk fra å være student til å bli verdensstjerne over natta.

– Livet mitt har blitt mye mer busy. Jeg reiser rundt, spiller og lager musikk. For to år siden studerte jeg, så da hadde jeg fokus på skole, men nå kan jeg ha 110 % fokus på musikk.

Kygo spiller på utsolgte arenaer verden over, har gjestet flere amerikanske talkshow og var å se på coveret av Billboard magazine i år.

Han har blitt en av verdens største stjerner på kort tid, og tjener rått på både musikken og merkevaren Kygo. Bankkontoen til Kyrre har vokst betraktelig, men det tenker han lite på.

– Jeg er ikke en fyr som bryr meg så veldig mye om penger. Målet har aldri vært å bli rik av musikken, men å kunne leve av det.

Topper listene

Suksesslåta «Firestone» har blitt streamet svimlende 400 millioner ganger på Spotify, og låtene «Fragile» og «Raging» ligger på toppen av VG-lista og den norske topplista på Spotify.

– Skjønner du at folk forandrer seg som de får det slik du har det nå?

– Ja, jeg skjønner det hvis det skjer når man er litt yngre, men jeg var 23 år gammel da det skjedde. Jeg har gode venner og et bra team rundt meg som setter meg ned på jorden om jeg får divanykker, sier Gørvell-Dahll.