Fiskeribladet legger seg flate overfor Per Sandberg

Fiskeribladet Fiskaren beskyldte fiskeriminister Per Sandberg (Frp) for å ha tildelt en økt torskekvote som en vennetjeneste. Nå beklager bladet og sier det ikke var grunnlag for beskyldningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FiskeribladetFiskaren publiserte i forrige uke en artikkel hvor det ble antydet at statsråden hadde gitt økt torskekvote til en venn.

Ei uke senere kommer bladet med en beklagelse i form av en lederartikkel.

«FiskeribladetFiskaren har fått mye kritikk for omtalen av den nye instruksen og fiskeriminister Per Sandbergs rolle. Vårt mål har vært å belyse saksgangen rundt den omstridte instruksen. I går fikk vi vite at instruksutkastet Sandberg vedtok forelå 22. desember, seks dager etter han fikk statsrådsjobben. Det viser seg at Sandberg ikke endret forslaget. Det er derfor ikke grunnlag for å beskylde statsråden for en vennetjeneste. Dette er informasjon vi har etterlyst i ti dager, og ikke fått før nå», skriver bladet.

Intervjuet med Sandberg ble etterpå omtalt av en rekke nettaviser.

– Det er ikke overraskende. Jeg setter litt pris på det. Det er på tide at noen setter skapet på plass, sa Sandberg til TV 2 torsdag.

Sandberg mener saken rett og slett er bygget på konspirasjonsteorier.

– Det handler ikke om det som skjedde i Bergen i går (forrige onsdag, journ. anm.), det handler om en konspirasjonsteori som er lagt frem av Fiskeribladet Fiskaren uten mening, med løgner og med fantasier. Som involverer min kone og min familie. Som involverer tredjepart og setter folk i en vanskelig situasjon fordi en journalist i Fiskeribladet bare har noen spekulasjoner rundt at jeg møtte en person da jeg var på ferie i Spania, sier Sandberg.

(©NTB)