Mann pågrepet i stor overgrepssak i Trøndelag

En mann i 20-årene ble tirsdag pågrepet i Danmark i forbindelse med etterforskningen av en omfattende overgrepssak i Trøndelag, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble en mann i 20-årene pågrepet i Danmark, siktet for deling og besittelse av overgrepsmateriale. Samtidig er han siktet for forsøk på medvirkning til seksuelt misbruk av barn, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at mannen formidlet konkrete barns kontaktinformasjon, slik at de kunne misbrukes. Han er nå flyttet fra Danmark til Trøndelag, og fremstilles nå for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett.

Pågripelsen har sammenheng med den omfattende saken Trøndelag politidistrikt har jobbet med i over ett år, der politiet har avdekket omfattende deling av grovt overgrepsmateriale på Internett. I tillegg avdekket politiet fysiske overgrep mot barn.

I desember kunne politiet fortelle at 19 personer var pågrepet i Norge og én person pågrepet i Storbritannia, da politi sprengte den massive overgrepsringen.

Det hele startet med pågripelsen av en mann på Fosen som var i besittelse av overgrepsbilder og filmer. I kjølvannet av dette ble det raskt klart at flere andre nordmenn aktivt hadde oppsøkt og delt overgrepsmateriale på nett.