Håvard Tvedten legger opp

Håvard Tvedten gir seg som håndballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalborg-spilleren har bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen.

– I morgen starter sluttspillet her i Danmark. Det blir mine siste kamper for Aalborg Håndbold og jeg har også besluttet at det vil sette punktum for min karriere som håndballspiller. Jeg har utrolig mange gode minner fra årene som håndballproff, har blant annet hatt fantastiske 9 år i Aalborg, og dette vil alltid være klubben i mitt hjerte, der jeg utviklet meg som både spiller og menneske, skriver Tvedten i en sms til TV 2.

Kantspilleren har i tillegg til Aalborg, spilt for de spanske lagene Naturhouse La Rioja og Valladolid 37-åringen har spilt 208 landskamper for Norge.

Ga seg på landslaget
Med 809 mål, er Håvard Tvedten den som har scoret nest flest mål for Norges håndballandslag. Bare Roger Kjendalen har scoret flere med sine 930.

Veteranen kunne helt sikkert slått den rekorden, men han ga seg på landslaget for å prioritere familie og klubblag da Christian Berge ønsket å satse på yngre krefter da han ble landslagssjef.

Han har fortsatt å spille for Aalborg, men etter denne sesongen er det slutt.

Flytter hjem til Norge
Det var i Aalborg utenlandskarrieren startet, før han dro til Spania og opphold i Naturhouse La Rioja og Valladolid. Før han vendte tilbake til Aalborg, der det nå også tar slutt.

– Nå er det tid for å se fremover, på de mulighetene som ligger utenfor parketten. Jeg har de siste årene studert ledelse ved siden av jobben som kaptein i Aalborg Håndbold, og jeg gleder meg til å jobbe med det som fag, når jeg og familien til sommeren vender snuten hjemover til Norge, etter 14 år i Spania og Danmark, skriver han.

Men Tvedten ønsker å avslutte på topp.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sluttspillet der jeg skal gi alt for å bidra til at vi står igjen som danske mestere i min aller siste sesong for Aalborg Håndbold, avslutter han.