TV 2 hjelper deg:

Nå skal frukten slowjuices: Sjekk stor test av de nye juicemaskinene

Frukten skal nå presses i stedet for å rives. Sjekk hvilken juicemaskin som leverer best!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 hjelper deg har testet såkalte slowjuicere som kommer på markedet i løpet av den neste måneden. Fire ernæringsstudenter fra Høyskolen Kristiania har vurdert maskinene. Elevene ble delt inn i to lag for å vurdere maskinene uavhengig av hverandre.

Maskinene har fått terningkast på støy, rengjøring, hvor lett det er å juice og totalinntrykk av maskinene.

Se hele resultatet og sjekk ut juiceoppskriftene nederst i saken.

Slowjuicing versus sentrifuge

Slowjuicing er en kategori innen juicemaskiner. Carina Dahlmann jobber med juicing. Hun forklarer forskjellen på vanlige maskiner med sentrifuge og slowjuicere.

– En slowjuicer tygger råvarene i stedet for å rive det fra hverandre som en sentrifuge gjør. Og det som skjer da er at de beholder mye mer av næringsstoffene, du får tørrere avfallsstoff, det vil si at du får mer saft og ikke minst så får du dobbel så lang holdbarhet.

Carina forteller at man med en slowjuicer kan presse juice om kvelden og drikke den til frokost uten for stort næringstap.

Favoritt

Ernæringsstudentene falt for maskinen Witt by Kuvings. Dette var maskinen med størst innmatingsrør og den bråket også minst.

Maskinen var i likhet med de fleste andre, noe utfordrende å rengjøre, men maskinens lydnivå og effektivitet gjorde opp for det.

JURYEN: Fire ernæringsstudenter fra Høyskolen Kristiania har vurdert maskinene. Bakerst fra venstre: Astrid Kirknes, Martine Dammen, Oda Løvaas, Sarah Brekke.  
JURYEN: Fire ernæringsstudenter fra Høyskolen Kristiania har vurdert maskinene. Bakerst fra venstre: Astrid Kirknes, Martine Dammen, Oda Løvaas, Sarah Brekke.  

Taper

Alle var også enige om hvilken maskin de likte minst. Ernæringsstudentene kommenterte at Philips masticating juicer var vanskelig å sette sammen, den hadde et lite innmatingsrør, i tillegg var dette den eneste maskinen uten beholder for juicen.

Philips var til gjengjeld maskinen som var enklest å rengjøre og maskinen med finest design ifølge ernæringsstudentene.

Se TV 2 Hjelper deg, torsdager kl. 20.30!

Juiceoppskrifter

Carina Dahlmann anbefaler disse juiceoppskriftene nedenfor dersom du har vanskelig for å få i deg de anbefalte «fem om dagen».

«Fem om dagen»-juice

Med denne juicen får du i deg mer vitaminer, mineraler og enzymer i løpet av en dag enn de fleste får i seg i løpet av en uke. Juicen er en perfekt start på dagen eller når du har lyst på noe sunt og forfriskende. Den er også flott å innta før treningsøkten din for å oppnå langvarig energi til å klare deg gjennom en tøff økt.

1 eple
1/3 del sitron
3 cm. fersk ingefær
2 gulrøtter
¼ fersk ananas

Juicen inneholder bromelin fra ananasen. Bromelin er et viktig fordøyelsesenzym som hjelper kroppen med å bryte ned proteiner. Du får også i deg vitamin C, E, K og B, folinsyre, betakaroten, kalsium, fosfor, kalium, krom, jod og magnesium. Juicen virker rensende på leveren og støtter nyrene og deres funksjon, mens ingefær virker energigivende og setter forbrenningen i gang.

Rett fra hjertet-juice

Hjertesalat er en liten romanosalat og kalles for «little gem salad» på engelsk som betyr liten juvel. Den er som alle salater rik på mineraler og virker rensende og basedannende. Den påvirker ikke blodsukkeret og stabiliserer søt-sug.

1 stk. hjertesalat
1 eple
½ lime uten skall
3 cm ingefær
1 stor gulrot
1/3 grønn squash

Hjertesalat er rik på kalium, vitamin A og K og antioksidanter. Sammen med leverrensende og styrkende og basedannende lime, ingefær og squash, er dette en superjuice. Gulerøtter er rike på betakaroten som virker som en antioksidant og som også fremmer en fin brun farge i huden ved moderat soling.

Witt by Kuvings C9600

Stort innmatingsrør, tok et helt eple, lite støy, rask, noe vanskelig å rengjøre.
Veil. pris 5699 kroner.

Terningkast:
Juicing: 6 + 6
Støy: 5 + 5
Rengjøring: 4 + 3
Helhetsintryk: 6 + 6

Totalsum: 41

Kenwood JMP 600

Stillegående, effektiv, en del saft igjen i avfallet.
Veil. pris 2499 kroner.

Terningkast:
Juicing: 5 + 5
Støy 4 + 4
Rengjøring: 6 + 3
Helhetsintrykk: 5 + 4

Totalsum: 36

Witt Juicepresso WJPW-E

Presser raskt, finere utseende enn de fleste, tørt avfall. Støyer litt.
Veil. pris 3499 kroner.

Terningkast:
Juicing: 3 + 3
Støy: 5 + 5
Rengjøring: 2 + 3
Helhetsinntrykk: 3 + 4

Totalsum: 27

Point POJE5621BL/WH/OR

Tørt avfall, altså mye juice, noe støy.
Veil. pris 2499 kroner.

Terningkast:
Juicing: 3 + 5
Støy: 2 + 3
Rengjøring: 2 + 4
Helhetsinntrykk: 4 + 3

Totalsum: 26

Philips HR1894

Finest design, treg, lite innmatingsrør, utfordrende å sette sammen.
Veil. pris 2799 kroner.

Terningkast:
Juicing: 2 + 2
Støy: 3 + 4
Rengjøring: 3 + 5
Helhetsinntrykk: 2 + 3

Totalsum: 24