POLAREKSPEDISJON: Petter Nyquist er her på flyplassen i Longyearbyen sammen med fjorten år gamle Jade Hameister. Foto: Instagram
POLAREKSPEDISJON: Petter Nyquist er her på flyplassen i Longyearbyen sammen med fjorten år gamle Jade Hameister. Foto: Instagram

Petter Uteligger på vei til Nordpolen med verdens yngste polfarer

Petter Uteligger skal filme fjorten år gamle Jade på hennes vei til Nordpolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha blitt nominert til fire Gullruten-priser i forrige uke, er hverdagen tilbake for fotograf og polfarer Petter Nyquist (37) – best kjent som «Petter Uteligger».

Ung polfarer

Denne uken legger han ut på tur med den australske jenta Jade Hameister fra Melbourne. Den australske fjortenåringen prøver å bli den yngste personen å nå Nordpolen på ski.

Nyquist skal filme Nordpolen-prosjektet for TV-kanalen National Geographics. Prosjektet starter på den russiske Barneo-basen, som består av en camp og ei flystripe, og varer i tre uker.

TV-serien Nyquist jobber med er en serie om inspirerende unge kvinner, og Jade Hameister er nettopp det.

Barneo-basen

Rullebanen på den russiske flybasen Barneo er den nærmeste flystripen til Nordpolen. Rullebanen har for tiden en stor sprekk i isen, men ekspedisjonen og TV-teamet forlot Longyearbyen tirsdag og landingen gikk bra.

Nå er Petter og Jade klare til å legge ut på tur mot Nordpolen.

– Vi har sjekket vårt utstyr og forberedt vår dehydrerte mat. Jeg kan nesten ikke vente til å starte ekspedisjonen, sier Jade Hamesiter til Herald Sun.

Pol-Hattrick

Jade Hameister har som mål å gjøre et såkalt «Polar Hat Trick».

Det innebærer å gå på ski til Nordpolen, hvilket hun gjør nå, krysse Grønland, som hun planlegger til april neste år, og på ski til Sydpolen, som hun planlegger å avslutte med neste sommer.