Råkost á la Mille-Marie Treschow

Mille-Marie Treschow følte seg uopplagt og trøtt, det viste seg at hun var kvikksølvforgiftet. Hun skiftet kosthold og ble et helt nytt menneske. I dag er hun gjest i kjøkkenet til Wenche for å dele hemmelighetene med oss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grønn juice

Bruk økologiske råvarer. Bruk ca like deler av alle grønnsakene, og smak deg frem til din variant.

Del grønnkål i biter (fjern stilken), agurk, stangselleri, solsikkespirer , broccolispirer , hvetegress og ev litt ingefær og sitron.

Bruk en juicer som klarer å «kverne» hvetegresset.

Grønnkålchips

Del/ riv grønnkål i biter (uten stilk).

Vend inn litt kald presset økologisk olje og havsalt eller Himalaya salt og masèr lett sammen. Fordel utover et bakepairkledt stekebrett. Stek i varm stekeovn 80 oC i 2-3 timer til sprø chips.

Grønnkålsalat (økologiske råvarer)

Dette trenger du:

  • 400 g grønnkål
  • 100 g valnøtter
  • 30 g tørkede aprikoser
  • 2 velsmakende epler

Slik gjør du:

Riv kålen fra stilken. Legg i lettsaltet kokende vann, kok opp, ta opp kålen og avkjøl i kaldt vann, la renne godt av. Skjær / hakk aprikoser og valnøtter grovt opp. Skjær eplene i terninger og vend sammen med godt avrent grønnkål, aprikoser og epler.

Dressing

Dette trenger du:

  • 2 ½ dl laktosefri kremfløte
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss akasiehonning
  • Litt Himmalaya salt
  • Ca 3 ss fersk revet pepperrot

Slik gjør du:

Pisk sammen ingrediensene til dressingen til en lett kremet konsistens og vend inn i salaten.

SUPERMAT: Enkle oppskrifter til en friskere kropp. Foto TV 2
SUPERMAT: Enkle oppskrifter til en friskere kropp. Foto TV 2