Zuckerberg bekrefter: Facebook gjør store endringer i Messenger-appen

Mark Zuckerberg ønsker at Facebook skal bli den viktigste kanalen for bedrifters kontakt med sine kunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til onsdag norsk tid gikk den årlige F8-konferansen av stabelen i San Francisco.

Her bekreftet Facebook-sjefen Mark Zuckerberg (31) ryktene om at det vil bli store endringer i Facebook Messenger-appen.

Facebook har utviklet chat-roboter med kunstig intelligens, som gjør at du kan chatte med bedrifter i Messenger-appen.

Sosiale medier-giganten håper at dette vil føre til at Facebook Messenger blir den viktigste kanalen for bedrifters kontakt med sine kunder, skriver teknologinettstedet The Verge.

Som å chatte med en venn

Plattformen har fått navnet «Bots on Messenger», og den vil være synlig som et nytt søkefelt i toppen av Messenger-appen.

Funksjonen tar i bruk både kunstig intelligens og menneskelig arbeid.

Zuckerberg uttalte at Facebook-brukere vil kunne kommunisere med chat-robotene akkurat som de snakker med venner, skriver TechCrunch.

Slik fungerer det

Noen få bedrifter har allerede fått tilgang på den nye funksjonen og utviklet en chatte-tjeneste for sine kunder i Messenger. På F8-konferansen demonstrerte Zuckerberg hvordan du kan bestille blomster til en venn gjennom å sende en melding til selskapet 1-800-Flowers.

Facebook-sjefen demonstrerte også hvordan du kan få tilsendt tilpassede nyhetsmeldinger fra mediehuset CNN.

Chat-robotene kan sende mer enn kun meldinger. De kan også svare ved å sende bilder og lenker til nettsider. Da kan Facebook-brukerne bli sendt videre til en nettbutikk for å gjennomføre et kjøp, enten det er klær, hotellopphold eller konsertbilletter.

Kan også sende ut annonser

Facebook Messenger er ikke den første som tar i bruk chat-roboter. Appene Telegram og Kik har allerede en slik funksjon.

TechCrunch mener at chat-roboter kan erstatte den tradisjonelle kundeservicen over telefon, samt redefinere hvordan bedrifter selger sine produkter, dersom det slår an hos brukerne.

Facebook planlegger også å sende ut annonser gjennom den nye chat-robot-funksjonen. Dersom du allerede har startet en samtale med en bedrift, kan den bedriftene sende deg sponsede meldinger.

Brukere kan blokkere bedrifter som man ikke ønsker å motta meldinger fra.

900 millioner brukere

Ifølge Facebook har Messenger-appen over 900 millioner brukere over hele verden.

Facebook skriver at fra og med i dag kan man sette opp en chat-robot i Messenger for sin bedrift.