Ford gjøre seg klare til å lansere nye GT, på en meget spesiell måte.
Ford gjøre seg klare til å lansere nye GT, på en meget spesiell måte.

Denne bilen får du ikke kjøpe – du må søke om å få kjøpe den!

En Ford utenom det vanlige.

Ford er vel neppe merket de fleste av oss forbinder med eksklusive superbiler. Her handler det for det meste om hverdagslig fornuft. For det meste, men ikke alltid!

Også Ford leker seg nemlig av og til med spesialmodeller, og nå er det klart for en bil som virkelig kommer til å markere seg.

Ford gjør seg nemlig klare til å lansere den nye superbilen GT. De beskriver selv denne bilen som den mest avanserte produksjonsbilen de noen gang har tilbudt sine kunder. Prislappen er deretter, rundt fem millioner kroner!

Ikke selge til spekulanter

Med produksjonsantall begrenset til 250 per år, blir den ikke noe vanlig syn i trafikken. Og her er det ikke bare å stikke til nærmeste forhandler å bestille heller.

Nei, Ford ønsker nemlig å unngå at spekulanter skal snappe opp alle disse bilene, gjerne med forventninger om å tjene penger på videresalg.

Derfor har de nå åpnet for en meget spesiell bestillingsprosess. De som håper å kunne eie nye Ford GT, kan fra i dag søke om å få kjøpe den på det offisielle nettstedet FordGT.com.

Interiøret minner ikke mye om det vi finner i mer hverdagslige Forder.
Interiøret minner ikke mye om det vi finner i mer hverdagslige Forder.

Egentlig en helt unik sportsbil, se hvordan den ser ut nå!

En rekke krav

Søkere som kommer gjennom nåløyet og får tilbud om kjøp, vil bli kontaktet og gitt en unik og skreddersydd opplevelse, ved hjelp av Ford GT Concierge Service.

Ford GT-nettstedet tilbyr også forbrukerne en mulighet til å bygge sin egen drømmeversjon av Ford GT og dele den med verden gjennom sosiale medier som Facebook og Instagram.

Foreløpig vet vi ikke hundre prosent hva slags kriterier Ford vil legge vekt på når de skal plukke ut hvem som skal få kjøpe GT. Men det har lenge gått rykter om at alle kjøperne må signere en erklæring på at de forplikter seg til å beholde bilen en viss tid. Folk som er Ford-fans fra før, skal også belønnes. Det vil si at det teller i positiv retning om man har en eller flere Forder i garasjen fra før. Da snakker vi naturligvis mer sjeldne utgaver, en Mondeo eller en S-Max er neppe mye å slå i bordet med her!

Folkelig sportsbil kommer i to nye utgaver

Mange venner på Facebook?

Ford vil også vite hvor mye kjøperne har tenkt å bruke sin GT. Poenget er at de vil at bilene skal være synlige, enten det er i trafikken eller på biltreff. Til slutt skal Ford angivelig også legge vekt på hvordan søkernes relasjoner på sosiale medier er. Mange venner på Facebook, eller mange følgere på Twitter, er her svært positivt. Målet er naturligvis at så mange som mulig skal kunne se og lese om bilen.

Med andre ord: Her holder det ikke bare å være rik for å få kjøpe grombilen. Akkurat det tror vi mange bilentusiaster også kan like!

Pris i Sverige: 340.000,-. Pris i Norge: 1.120.000,-

Dørene er også viktige når man lager superbil, denne kommer til å bli lagt merke til!
Dørene er også viktige når man lager superbil, denne kommer til å bli lagt merke til!

Ny Mustang: En av de morsomste bilene du kan kjøpe