KAN BLI DYRT: Colosseum i Roma er ikke et sted du bør ta bilder av ved hjelp av en drone. FOTO: AP Photo/Beatrice Larco
KAN BLI DYRT: Colosseum i Roma er ikke et sted du bør ta bilder av ved hjelp av en drone. FOTO: AP Photo/Beatrice Larco Foto: Beatrice Larco

Risikerer bot på over én million etter droneflyvning

Skal du ta med dronen din på ferie i sommer? I så fall bør du ikke gjøre samme feiltakelse som denne franske turisten…

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fransk turist er blitt arrestert etter at han forsøkte å fly en drone over det historiske bygget Colosseum i Roma, skriver nyhetsnettverket The Local.

Fristelsen ble for stor når det gjaldt å ta noen bilder av Colosseum fra luften, og han sendte fartøyet opp og styrte det inn over det ikoniske bygget. Politiet ble raskt gjort oppmerksomme på flyvningen, og grep inn.

Risikerer millionbot

I likhet med USA og flere andre land, opererer Italia med strenge lover i forbindelse med bruk av droner. Man kan blant annet ikke fly høyere enn 70 meter, og dronen kan ikke fly lengre enn 150 meter bort fra der føreren står. Droner kan heller ikke flys over befolkede områder uten tillatelse – en regel franskmannen tydeligvis ikke hadde fått med seg.

Nå risikerer han en gigantbot for den ulovlige flyvningen. Bøtene for å bryte disse lovene ligger på opp mot 113.000 euro, noe som tilsvarer i overkant av én million norske kroner.

Dronetrøbbel

Dette er ikke første gangen den italienske hovedstaden har hatt problemer med turister og droner. I desember ble to men fra Israel arrestert etter at de forsøkte å føre en drone med høyoppløsningskamera inn over Vatikanet.

– Turister blir ofte tatt for å fly droner, forteller en talsmann for det italienske politiet til The Local.

I fjor demonstrerte også USA at de er villige til å slå hardt ned på ulovlig droneflyvning, da de dømte selskapet SkyPan til 16 millioner kroner i bot med grunnlag i det som ble betegnet som uautorisert flyvning.