De Bruyne den store helten da Manchester City tok seg til Mesterliga-semi

– Det føles herlig, sier Kevin De Bruyne etter å ha senket PSG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden!

Manchester City-Paris Saint-Germain 1-0 (3-2 sammenlagt)

En mesterlig avslutning fra Kevin De Bruyne kvarteret før full tid var med på å sikre 1-0-seier og samtidig sende Manchester City til semifinale i Mesterligaen.

– Det føles herlig
De lyseblå var best over to kamper mot PSG og tar seg videre etter å ha slått den franske giganten 3-2 sammenlagt.

– Det føles herlig. Vi spilte en veldig god kamp. Paris skapte ikke mye, og jeg mener vi fortjente å gå videre. Vi er i semifinalen, alt kan skje. Det blir tøft, men vi ser frem til det, sier De Bruyne ifølge Uefa.com.

Dette er første gang i Citys historie at klubben tar seg til semifinale. Ekstra spesielt kan det bli dersom deres nye manager fra neste sesong, Pep Guardiola, og Bayern München blir et hinder på veien mot suksess i Europa.

For Zlatan Ibrahimovic og resten av PSG-superstjernen stopper Mesterliga-eventyret i kvartfinalen for tredje år på rad.

Hovedstadsklubben maktet aldri å sette inn det avgjørende støtet, samtidig som Joe Hart leverte en bunnsolid kamp bak et tett City-forsvar.

– Det var en strålende kveld for oss. Vi har jobbet hardt i denne turneringen. Vi slet i starten, men vi har startet å bite fra oss, sier Hart.

Straffebom av Agüero
Med 2-2 fra den første kampen i Paris var det de franske gjestene som var nødt til å score på Etihad. Zlatan Ibrahimovic bokførte kampens første store sjanse da han sendte i vei en frisparksuser, men Joe Hart fikk tippet ballen over tverrliggeren.

Sergio Agüero var svært aktiv i den første omgangen og var involvert i det meste Manchester City skapte av farligheter. Argentineren produserte et par halvsjanser før han halvtimen ut i kampen ga vertene en strålende mulighet til å ta ledelsen. Kevin Trapp la Agüero i bakken inne i sekstenmeteren, og spissen skrittet selv opp for å ta straffesparket.

Det burde han ikke gjort.

Forsøket trillet langs bakken på utsiden av stolpen til Agüero og City-fansens store fortvilelse.

Det sto målløst ved pause, og etter hvilen forsøkte Ibrahimovic seg igjen på frispark i god posisjon. Men som i den første omgangen hadde Hart god kontroll på avslutningen.

De Bruyne ble matchvinner
De virkelig store sjansene uteble også i starten av den andre omgangen. Man måtte vente til det 65. minutt før Thiago Silva steg til værs på corner og stanget ballen mot målet. PSG-stopperen klarte derimot ikke å overliste Hart.

75 minutter ut i kampen kunne forventningsfulle og nervøse City-supportere slippe hengslene av Etihad. Etter litt frem og tilbake fikk Kevin De Bruyne avsluttet fra like utenfor sekstenmeteren. Belgierens avslutning var strålende og skrudde vakkert inn i nettet til City-ledelse.

PSG måtte satse fremover på banen og fikk nesten betalt bare minutter etter baklengsmålet. Edinson Cavani ble spilt alene med Hart, men City-keeperen leverte en mesterlig redning og fikk dermed forhindret baklengsmål.

Det helt store stormløpet kom aldri fra PSG. Dermed kunne City juble for avansement til semifinalen.