Oilers tok første stikk mot Lørenskog

Nick Bruneteau ble matchvinner i den første kampen i finaleserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers-Lørenskog 1-0

Den første kampen i finaleserien går nok ikke inn i historiebøkene som den mest velspilte, men det bryr Stavanger Oilers seg lite om.

Et skudd fra distanse fra Nick Bruneteau med drøyt åtte minutter igjen av kampen ble avgjørende. Amerikaneren sørget for 1-0-seier over Lørenskog og ga Oilers en god start på finaleserien.

Lørenskog dominerte i store deler av kampen, men klarte aldri å overliste en meget god Henrik Holm i Oilers-målet. Reserven var banens beste og fylte hullet etter Ruben Smith med flere meget gode redninger.

– Det var kjempedeilig. Vi visste at Lørenskog skulle komme hardt. De har mange bra offensive spillere. Det var deilig å holde unna, sier Henrik Holm til TV 2.

Spesielt i den andre perioden sto Holm frem og stoppet alt som kom hans vei. Oilers-trener Petter Thoresen var godt fornøyd med Holms inntreden i målet.

– Vi lever farlig i to perioder. Holm redder oss, samtidig spiller vi bra undertall. Det må vi bare si. Vi ofrer oss. Det fikk vi betalt for, sier Thoresen.

Neste kamp i finaleserien er allerede førstkommende torsdag. Oppgjøret ser du på TV 2 Sportskanalen.

Slik var kampen:
1. periode:

De første minuttene av finaleserien var preget av nervøsitet og småslurv på isen i DNB Arena. Spillet bølget frem og tilbake med gode sjanser til begge lag, uten at det resulterte i scoring.

Mot slutten av åpningsperioden hadde gjestene fra øst et par meget gode sjanser, men keeperreserve Henrik Holm sto strålende i Oilers-buret i Ruben Smiths fravær og sørget for at stillingen var 0-0 etter 20 jevnspilte minutter.

2. periode:
Lørenskog tok mer og mer over i midtperioden ga vertene nok å henge fingrene i. Men selv om de hvitkledde skapte flere store sjanser, maktet de ikke å overliste Holm i Oilers-målet. Heller ikke tre power play var nok til å gi Lørenskog scoring.

Oilers hadde stort sett nok med å forsvare seg. Siddisene fikk imidlertid fikk en gigantisk mulighet etter dårlig pasningsspill av Lørenskog, men Josh Soares klarte ikke å score alene med Jeff Jakaitis.

– At det står 0-0 her er helt utrolig. Holm har tatt alt, oppsummerte TV 2s ishockeyekspert Geir Hoff etter den andre perioden.

3. periode:
Oilers om langt bedre i gang i den siste perioden. Dan Kissel kom med det skremmeskudd etter fem minutter da han satte pucken i tverrliggeren. For med åtte minutter igjen av kampen kom omsider kampens første scoring.

Nick Bruneteau ladet kanonen fra distanse og hamret pucken forbi Jakaitis til ellevill jubel blant både spillere og hjemmefans.

Det ble kampens eneste scoring, og Stavanger Oilers tok dermed første stikk i finaleserien.