Erna Solberg nekter å svare på om hun har tillit til Rune Bjerke

Statsminister Erna Solberg vil ikke svare på om hun har tillit til DNB-sjefen før regjeringen har fått svar på alle spørsmål om bankens Luxembourg-virksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland er misfornøyde med redegjørelsen fra DNB om bankens engasjement i skatteparadis.

En i DNB-sjef Rune Bjerkes toppledelse, Terje Turnes, satt i styret i DNB Luxembourg mens de omstridte avtalene ble inngått. Det unnlot Bjerke å nevne under mandagens redegjørelse.

Til bladet Kapital sa Bjerke mandag at han ikke vil kommentere Turnes' rolle.

Krever flere svar

Til TV 2 sier Erna Solberg at hun krever flere svar fra DNB-sjef Rune Bjerke.

– Det er Monica Mæland og Næringdepartementet som går detaljert gjennom redegjørelsen, og de ber om flere svar. Det betyr at Bjerke ikke har svart på alt det eieren ønsker å vite om. Det handler om hvilke vurderinger som er gjort og hvordan man har jobbet med sakene, sier Solberg.

– Hvilke spørsmål er fortsatt ubesvarte?

– Det går på måten styret har fulgt opp retningslinjene som staten har gitt, sett i forhold til eierskapet de skal være med på å forvalte.

Taus om tillit

– Har du tillit til Rune Bjerke?

– Jeg kan ikke gi noen vurderinger før vi har fått svar på spørsmålene vi har, svarer Solberg.

Næringsminister Monica Mæland sier at regjeringen krever flere svar på hvordan styret har forvaltet sitt samfunnsansvar, aktiviteten i Luxembourg og oppfølgingen av internrevisjon.

– Det er en i konsernledelsen nå, som satt i styret i Luxembourg gjennom hele perioden, og som fortsatt sitter i jobben. Hva synes du om det?

– Jeg forholder meg til styret i DNB og det styret som nå må avklare hvordan de videre følger opp saken, sier Mæland.