VOLDSOMME ANKLAGER: Philippe Gilbert kan være i trøbbel dersom anklagene mot ham stemmer. AFP PHOTO / LUK BENIES
VOLDSOMME ANKLAGER: Philippe Gilbert kan være i trøbbel dersom anklagene mot ham stemmer. AFP PHOTO / LUK BENIES Foto: Luk Benies

Hevder sykkelstjerne brukte pepperspray i krangel med bilist – kan straffes med fengsel

Philippe Gilbert pådro seg brudd i fingeren i møte med bilist på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syklisten Philippe Gilbert anklages for å ha bruk pepperspray mot en bilist.

Gilbert ladet opp til Ardenner-klassikerne med treningstur i Liége-området fredag da han og BMC-lagkompis Loic Vliegen havnet i krangel med en bilist og en passasjer på grunn av det de mente var farefull kjøring.

BMC hevdet i en pressemelding at de to personene var ruset og at føreren opptrådte truende mot Gilbert og Vliegen. I klammeriet pådro Gilbert seg et brudd i en finger, noe som gjør at han ikke kan stille til start i onsdagens De Brabantse Pijl.

Men nå har saken tatt en ny vending.

Ifølge belgiske medier hevder sjåføren at Gilbert brukte pepperspray mot ham, og politiet har allerede mottatt en klage som antyder et helt annet hendelsesforløp enn det BMC og Gilbert beskriver.

Politiet bekrefter samtidig at føreren ikke var påvirket av alkohol da han møtte opp for å levere klagen.

Dersom opplysningene til bilisten stemmer, kan Gilbert risikere streng straff fra de belgiske myndighetene. Pepperspray er ifølge Het Nieuwsblad klassifisert som et våpen i Belgia. Det kan føre til en straff på alt mellom én måned til fem år, samt en bot på alt fra 100 til 25 000 euro for Gilbert.

De to personene i bilen var brødrene James og Stephen Henroye. De forteller en helt annen historie enn den BMC og Gilbert har lagt frem.

James Henroye, som benekter at han var påvirket av alkohol, sier at de kom seg forbi de to BMC-rytterne og tutet på dem. Da skal han ha fått slengt noen kraftsalver etter seg.

De to brødrene trodde det hele var over, men noen hundre meter lenger borte skal de ha blitt angrepet av Gilbert i bilen, slått og sprayet med pepperspray. Henroye antar at Gilbert trolig pådro seg bruddet i fingeren i tumultene som utspilte seg i og rundt bilen.

Saken er nå under etterforskning hos politiet.

BMC opplyste før helgen at Gilbert ble operert for bruddet i fingeren, men søndagens Amstel Gold Race og startskuddet for Ardenner-klassikerne står trolig ikke i fare for den tidligere verdensmesteren.