KUNNE ENDT I TIPPELIGAEN: Men det er helt sikkert greit for Keylor Navas at han ble lagkompis med Cristiano Ronaldo og førstekeeper i Real Madrid i stedet. (AP Photo/Francisco Seco)
KUNNE ENDT I TIPPELIGAEN: Men det er helt sikkert greit for Keylor Navas at han ble lagkompis med Cristiano Ronaldo og førstekeeper i Real Madrid i stedet. (AP Photo/Francisco Seco) Foto: Francisco Seco

Tippeliga-klubber takket nei til Real Madrid-keeper

Når Keylor Navas tirsdag kveld vokter målet til Real Madrid i Champions League, kan noen Tippeliga-sjefer se på og vite at de takket nei til mannen for seks år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er Keylor Navas Real Madrids førstekeeper. I podkasten Fotballklubben forteller spilleragent Mike Kjølø at han ble tilbudt til flere Tippeligaklubber i 2010, men de takket nei.

– Han hadde akkurat debutert på landslaget. Det vi bet oss merke i da vi så Keylor på trening i Saprissa, var at han var helt annerledes enn mange andre keepere man ser. Han var litt lavere, men samtidig atletisk og langt fremme i forhold til det som hadde med keeperteknisk å gjøre. Og også veldig godt tilslag med begge føtter.

Men det var ikke nok til å overbevise de Tippeligaklubbene som de henvendte seg til. Om de norske klubblederne som takket nei kanskje angrer, er det ikke sikkert at Keylor Navas er like lei seg.

– Vi vet jo ikke om reisen hans hadde blitt tilsvarende. For det å komme inn i Spania er ikke så lett for en spiller som spiller Tippeliga. Keylor endte da opp i Spania, og så var det noen norske klubber som ikke endte opp med han som nummer én.

«Fotballklubben» er en ukentlig podcast hver tirsdag, der Thomas og Aleksander har med seg en gjest og prater fotball.

Her blir det både historisk, kuriosa og aktualitet.

Podcasten er å finne på Soundcloud og i iTunes hos Apple. I tillegg publiseres podcastene her på tv2.no.