VOLDSDØMT: Kristian Valens «livvakt» er dømt til betinget fengsel etter en voldsepisode like etter et Valen-show. Foto: Scanpix
VOLDSDØMT: Kristian Valens «livvakt» er dømt til betinget fengsel etter en voldsepisode like etter et Valen-show. Foto: Scanpix

Kristian Valens «livvakt» dømt til fengsel for vold

Angrep en 20-åring som la armen rundt Valen etter en forestilling i Flekkefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 41 år gammel mann er i Lister tingrett dømt til betinget fengsel i 45 dager etter en voldsepisode i forbindelse med Kristian Valens forestilling i Flekkefjord lørdag 6. juni i fjor.

I dommen fremkommer det at 41-åringen selv uttalte at han var Valens livvakt, og retten stiller seg uforstående til at både han og Kristian Valen i ettertid har benektet at så var tilfelle.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte dommen.

Det var etter Valens forestilling «Fra Hillevåg til Hollywood» at artisten samt 41-åringen og en tredje person besøkte Grandkjelleren i sentrum av Flekkefjord.

Rundt klokken 02 på natten tok en 20 år gammel mann kontakt med Valen. Retten legger til grunn at det som skjedde var at 20-åringen la hånda på skulderen til Valen, og at 41-åringen deretter gikk til angrep.

Brakk hånda bak ryggen

Vitner forklarte i retten at han holdt 20-åringen i et hardt grep mens han slepte han langs gulvet mens han hylte av smerte. Deretter satte han seg over 20-åringen med kneet i ryggen og bendte armen hans bakover.

Valen løslatt: – Jeg har fått mange nye ideer til show

Da 20-åringen gav uttrykk for at det gjorde vondt og ba ham slippe taket tok 41-åringen i stedet og brakk hånda enda lenger opp på ryggen.

Først etter at vaktene på utestedet gjentatte ganger hadde bedt 41-åringen slippe taket og en av dem tok tak i han, slapp han taket i 20-åringens arm.

41-åringen ble deretter umiddelbart bortvist fra utestedet.

Fester ikke lit til Valens forklaring

20-åringen fikk en brist i håndleddet og var sykemeldt i tre uker.

I retten hevdet Kristian Valen at 20-åringen slo han flere ganger i ryggen, men retten finner det påfallende at hverken han eller noen andre i hans følge sa noe om dette til vaktene umiddelbart etter eller i forklaringen til lensmannen dagen etter.

Forsvarets spesialkommando

41-åringen er tidligere straffedømt fem ganger for voldsutøvelse, og sa i retten at han er kampsportutøver, har befalsskole og tjenestegjort i forsvarets spesialkommando på oppdrag i Afghanistan.

I tillegg til 45 dagers betinget fengsel ble mannen idømt en bot på 10.000 kroner samt at han må betale fornærmede erstatning og oppreisning på 7.500 kroner.

Han må og betale saksomkostninger.