Hawaiiburger à la Bailey

I dag sto Markus Baileys klare favoritt på menyen; Hamburger med saftig ananasskive under godt smeltet ost, og en deilig magochutney dressing.

Hawaiiburger

Dette trenger du (4 stk):

  • 800 g karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • grovmalt pepper
  • 1 ss iskaldt vann, evt. 1 ts redcurry paste
  • Olje + smør til steking
  • 4 ringer fersk ananas
  • rødløk i tynne ringer
  • tomat, agurk og salat i skiver
  • tykke skiver cheddarost eller annen smakfull ost
  • evt. sprøstekt bacon
  • hamburgerbrød, gjerne grove

Magochutney dressing

  • 1 dl kesam eller rømme
  • 1 dl mangochutney, gjerne sterk og krydret
  • 1/2 ts karripulver
HAWAIIBURGER: Slageren fra 70-tallet som har fått sin renessanse.  Foto: TV 2
HAWAIIBURGER: Slageren fra 70-tallet som har fått sin renessanse.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Begynn med å lage dressingen.
Bland sammen alle ingrediensene og la dressingen stå og trekke smak i 30-40 min.

Bland lett sammen karbonadedeig, salt, pepper og iskaldt vann (ikke arbeid for lenge, da blir burgerne tørre og kompakte!)
Fukt hendene med kaldt vann og form 4 store burgere.

Stek gjerne i en grillpanne (stekepanne går også greit).
Pensle grillpannen med litt olje.
Grill hamburgerne ca. 5 minutter på hver side.
Ikke press burgerne sammen, da presses kjøttsaft ut og de blir tørre!

Stek anansringene til de er gylne og myke.
Legg en ananasring på hver burger og legg over ost, om du ønsker det.
Sett burgerne med ananas og ost under grill i stekeovn til osten har smeltet.

Fyll opp hamburgerbrødet med salat, rødløk i tynne ringer, skiver av tomat og agurk.
Topp det hele med sprøstekt bacon og magochutney dressing.

Tips:
Blue hawaiiburger, bytt ut osten med blåmuggost.