I HARDT VÆR: Nigel de Jong får gjennomgå etter denne taklingen. FOTO: Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
I HARDT VÆR: Nigel de Jong får gjennomgå etter denne taklingen. FOTO: Sean M. Haffey/Getty Images/AFP Foto: Sean M. Haffey

Måtte forlate stadion i rullestol etter å ha blitt grisetaklet av de Jong

– Det er forferdelig. Det er skrekkelig. Han kommer til å bli straffet i etterkant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grisete taklinger har lenge vært forbundet med Nigel de Jongs navn. Ryktet forsvinner nok ikke med det første.

De Jong får gjennomgå
Los Angeles Galaxy-spilleren preger nemlig overskriftene etter en stygg takling på den 25 år gamle Darlington Nagbe i kampen mot Portland Timbers søndag. De Jong plantet knottene i leggen til Nagbe, men ble bare belønnet med gult kort.

Ngabe måtte fraktes ut av stadion i rullestol etter kampen. Skadeomfanget er ennå ikke kjent. Situasjonen har fått flere til å reagere.

De Jong har allerede et meget frynsete rykte blant fotballinteresserte i USA. I en treningskamp i 2010 i Amsterdam pådro skadeforfulgte Stuart Holden seg et brudd i foten etter et møte med knottene til De Jong da Nederland tok imot USA.

Den tidligere amerikanske landslagsspilleren forteller at han fikk en unnskyldning fra De Jong før søndagens kamp og de to skværet opp etter taklingen i 2010. Holden som jobbet som fotballekspert under kampen mellom Galaxy og Timbers, får vondt av å se Nagbe bli utsatt for de Jongs skrekktaklinger.

– Jeg blir dårlig av å se det, fordi jeg vet hva Darlington Nagbe går gjennom. Jeg så ham sitte der. Han hadde håndkle over hodet. Vi så kroppspråket hans, og man ser at det er noe alvorlig. Jeg vil ikke spekulere, men jeg vet at det ikke er bra, sa Holden ifølge mlssoccer.com.

– De Jong gikk bort og sa unnskyld, men det er absolutt ingen unnskyldning for den type taklinger. Vi trenger ikke det i spillet. Det er forferdelig. Det er skrekkelig. Han kommer til å bli straffet i etterkant.

– Synd, men sånn er fotballen
Selv sier de Jong at han ikke skadet Nagbe med vilje.

– Det var 50-50, og vanligvis tar jeg alltid de ballene. Men jeg traff litt av ballen og mest ankelen hans. Det var synd. Det var aldri intensjonen min å skade ham. Han er en god gutt, og det sa jeg også til ham etter kampen. Det er synd, men sånn er fotballen, sier de Jong ifølge klubbens hjemmesider.

Det er ventet at den hardt-taklende nederlenderen blir straffet når ligaen skal se nærmere på situasjonen. Major League Soccer (MLS) har gjort det til en prioritet å slå tøffere ned på stygge taklinger som setter spillerne i fare.

Etter kampen ble lagkamerat Mike Magee spurt om hvordan han ville reagert dersom en LA Galaxy-spiller hadde blitt utsatt for en lignende takling.

– Når du ser noen bli taklet med knottene, blir du ikke glad. Det er lagkameraten min, så jeg skulle gjerne forsvart ham, men fotballen kan klare seg uten den type taklinger, sier Mike Magee.

– Det er vanskelig for meg å kommentere det når jeg ser videoen og sitter ved siden av Stu Holden, siden jeg vet hva som skjedde ham. Jeg er litt tom for ord.

Dette er ikke første gang De Jong markerer seg negativt på fotballbanen. I VM-finalen i Sør-Afrika i 2010 fikk hele verden se de Jongs grusomme stempling av Xabi Alonso.

Senere samme år førte en de Jong-takling til et stygt benbrudd for Hateem Ben Arfa i en kamp mellom Newcastle og Manchester City.

De Jong signerte for Galaxy før årets sesong etter tidligere å ha spilt for blant andre Manchester City og AC Milan.

SLAPP UNNA RØDT KORT: Nigel de Jong plantet knottene i brystet til Xabi Alonso i VM-finalen i 2010. FOTO: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
SLAPP UNNA RØDT KORT: Nigel de Jong plantet knottene i brystet til Xabi Alonso i VM-finalen i 2010. FOTO: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Foto: Carl De Souza