ANKER: Maarud har varemerkeregistrert ordet
ANKER: Maarud har varemerkeregistrert ordet "potetgull". Det gjør at ingen andre aktører får bruke samme betegnelse. Det vil altså Kims ha slutt på, de krever at Maaruds varemerkeregistrering kjennes ugyldig.I dag startet saken mellom de to chips-fabrikantene i Oslo tingrett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Maarud anker potetgull-sak til Høyesterett

Maarud har besluttet å anke forføyningssaken mot Orkla for det de mener er misbruk av Maaruds varemerke «Potetgull».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mener at lagmannsretten har tolket varemerkeloven uriktig, at Orkla har overtrådt lovens bestemmelser, og vi er derfor tvunget til å forfølge kravet om forbud. Anken over tingrettens dom av 2015, der registreringen av varemerket «Potetgull» av 2009 ble kjent ugyldig, skal behandles i november, skriver administrerende direktør Chris Samways i Maarud til Nettavisen.

I september i fjor avgjorde Oslo tingrett at Maaruds varemerkeregistrering av «potetgull» var ugyldig. Saken kom opp fordi Orkla ønsket å kalle sin Kims-chips det samme.

Maarud anket saken til Borgarting lagmannsrett, og i samme slengen ba Maarud om en såkalt midlertidig forføyning om at Orkla ikke får bruke «potetgull» i sin markedsføring. Borgarting lagmannsrett besluttet i mars i år at det ikke var grunnlag for noen slik midlertidig forføyning.

– Prinsipielt mener vi det er feil at merkevaren potetgull, som Maarud har funnet opp, markedsført og brukt eksklusivt i nesten 80 år, kan bli tatt fra oss og brukt av våre konkurrenter, skrev Maarud i en pressemelding i fjor. (©NTB)