FORNØYD: Christine Koht er strålende fornøyd med kirkens avgjørelse. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORNØYD: Christine Koht er strålende fornøyd med kirkens avgjørelse. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Christine Koht etter homo-ja: – Nå vil jeg gifte meg på nytt

Norske kjendiser jubler over at homofile nå skal få gifte seg i kirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble en historisk dag for homofile i Norge. Like etter klokken 13.30 ble det klart at flertallet på Kirkemøtet i stemte for at homofile skal få gifte seg i kirken, hvor 88 av 115 medlemmer stemte for.

Norske kjendiser jubler over avgjørelsen, og komiker Christine Koht melder at hun nå ønsker å gifte seg på nytt.

– Jeg trodde det skulle ta mer tid, men dette var utrolig gledelig. Det var absolutt på tide. Jeg inngikk partnerskap med min Pernille for fire år siden, juridisk på Tinghuset. Men etter dette vurderer jeg å gifte meg på nytt. Jeg skulle gjerne gått opp kirkegulvet, sier Christine Koht til TV 2.

GLAD: Stylist Erlend Elias er svært fornøyd med kirkens avgjørelse. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLAD: Stylist Erlend Elias er svært fornøyd med kirkens avgjørelse. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Gifter seg i samekofta

Også kjendisstylist Erlend Elias hyller avgjørelsen, og forteller at han nå endelig kan finne seg en mann som han kan gifte seg med.

– Er det sant? Så bra! Ja, da er jeg ledig på markedet. Nå kan jeg begynne å planlegge hva jeg skal gifte meg i. Jeg tror faktisk det blir samekofta. Nå ble jeg veldig veldig glad, ler Erlend Elias.

Et stort steg

Erlend Elias har tidligere uttalt til TV 2 at han ville melde seg ut av kirken hvis ikke de stemte ja til forslaget om at homofile skal få gifte seg der.

– Det er som om 1000 kilo har blitt løftet av skuldrene mine. Det er fortsatt en vei å gå, men dette er et stort steg mot full likestilling for homofile, sier han til TV 2.

Lang prosess

Skuespilleren Geir Kvarme har sittet i styret for Åpen folkekirke, og har jobbet lenge med å få på plass en vigselsordning for alle i Den norske kirke. Han forteller til TV 2 at det har vært en lang prosess.

– Det er veldig positivt at vi endelig har fått til dette. Skal det være en folkekirke, så må den jo være tilgjengelig og åpen for alle, og ikke diskriminerende. Det er også viktig at det finnes et teologisk grunnlag for å kunne gjøre dette, sier Kvarme.