ROT I RUSSLAND: Norske iskrigere manglet visum ved hjemreise fra Russland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ROT I RUSSLAND: Norske iskrigere manglet visum ved hjemreise fra Russland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Ishockeylandslaget i visumknipe i Russland

Visumet hadde utløpt før hjemreise. Halve laget ble sittende igjen i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Bergen (TV 2): Det norske ishockeylandslaget spilte treningskamper mot Russland nå i helgen, men visumtrøbbel gjorde at halve laget ble sittende igjen i St. Petersburg.

– Det er totalt kaos. Halve laget står igjen i St. Petersburg, for visumet gikk tydeligvis ut i går. Jeg vet rett og slett ikke hva som skjer med resten, fortalte landslagssjef Roy Johansen på telefon til TV 2 mens han stod i sikkerhetskontrollen i København.

Noen timer senere får TV 2 fortalt at feilen skyldes en enkel datoforvirring. I invitasjonen fra det russiske forbundet ble det opplyst at siste kampdag var 10. april, men det ble ikke tatt høyde for hjemreise 11. april for de norske iskrigerne.

Dette bildet la Niklas Roest nylig ut på Instagram fra den russiske flyplassen. 
Dette bildet la Niklas Roest nylig ut på Instagram fra den russiske flyplassen. 

– Vi fikk litt kort tid på oss til å ordne visum fordi flere av spillerne var involvert i sluttspillet her hjemme, så vi visste ikke helt hvilke spillere vi skulle ha med. Men vi fikk ekstremt god hjelp av den russiske ambassaden, det russiske forbundet og Russlandspesialisten til i hele tatt å komme oss av gårde, sier sportssjef Petter Salsten til TV 2.

Heldigvis for den norske troppen løste situasjonen seg forholdsvis smertefritt. I halv åtte-tiden mandag kveld lander de resterende 25 spillerne på Gardermoen tre timer etter det første reisefølget.

– Det lot seg ordne på flyplassen, men det måtte gjøres individuelt. Derfor tok det litt ekstra tid, sier Salsten.

Sportssjefen opplyser at alt skal være i orden med tanke på visum i forbindelse med VM i nettopp Russland i mai.

Norge møter Finland til TV 2 Sportskanalen-sendte treningskamper i Sarpsborg 15. og 17. april. Visumglippen i Russland vil ikke ha noe å si for oppladningen til de to kampene.