Charlotte Kalla får norsk trener.  
Charlotte Kalla får norsk trener.   Foto: Pedersen, Terje

Faren til norsk skistjerne blir svensk landslagstrener

Ole Morten Iversen blir svensk dametrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske skiforbundet offentliggjorde mandag at de har ansatt Ole Morten Iversen som ny trener for de svenske langrennsjentene.

Iversen, som er faren til langrennskometen Emil Iversen, overtar etter Mattias Persson.

– Jag har stor respekt for Ole Morten. Jeg tror at det er det vi trenger. Å få inn litt påvirkning fra Norge, sier Sveriges landslagssjef, Rikard Grip ifølge Aftonbladet.

Persson gjorde seg upopulær hos Charlotte Kalla da han i februar uttalte følgende om den svenske langrennsstjernen under verdenscuprennene i Falun:

– Hun har det kanskje ikke så bra i sjelen med tanke på hvordan resultatene har vært så langt i vinter. Hun er gjerne litt stresset over å være på hjemmebane.

Kalla nektet i etterkant å uttale seg om saken.

Comeback for Olsson
På pressekonferansen mandag ble det også kjent at Johan Olsson returnerer til det svenske skilandslaget etter ett år med satsing på langløp. Olsson kommer til å satse for fullt mot VM i Lahti.

– Jeg har mye motivasjon igjen. Jeg synes det er så utrolig morsomt å trene. Det er verdens beste jobb. Jeg har kjent gjennom hele sesongen at jeg har lengtet tilbake, sier Olsson til Expressen.

36-åringen har vært en del av Team Santander denne sesongen. Der har han blant annet vært lagkamerat med Anders og Jørgen Aukland.

Olsson har hele seks OL- og sju VM-medaljer på samvittigheten.