Stephen Curry og Golden State Warriors er kun to seire unna å rekorden for beste grunnserie i NBA-historien. (Soobum Im-USA TODAY Sports)
Stephen Curry og Golden State Warriors er kun to seire unna å rekorden for beste grunnserie i NBA-historien. (Soobum Im-USA TODAY Sports) Foto: Soobum Im

Warriors nærmer seg Jordan-rekord

Golden State Warriors vant nattens gigantoppgjør mot San Antonio Spurs. Dermed lever håpet om å sette ny rekord for antall seire i grunnserien av NBA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye sto på spill da NBAs to beste lag møttes i Texas natt til mandag. Hjemmelaget, San Antonio Spurs, kunne bli det første laget i NBAs historie som gikk gjennom grunnserien ubeseiret på hjemmebane. Motstanderen, Golden State Warriors, måtte vinne for å holde liv i håpet om å sette ny rekord for antall seire i grunnserien.

NBAs to beste lag
Dette var også kampen mellom NBAs to beste lag denne sesongen og møte mellom det de aller fleste eksperter regner med å bli lagene som gjør opp om finaleplassen fra avdeling vest.

Curry ledet an for Warriors
Selve kampen ble også spennende. Ved inngangen til siste periode hadde Golden State Warriors en ledelse med ett poeng. De regjerende mesterne dro i fra i fjerde periode. Som vanlig gikk Stephen Curry foran for Warriors. NBAs beste spiller scoret 37 poeng og ledet Warriors til en 92-86-seier.

En kamp unna NBA-rekord
Dermed lever håpet for Warriors om sette ny rekord for antall seire i grunnserien. Foreløpig er det Chicago Bulls som har den. I 1996 ledet Michael Jordan laget sitt til 72 seire og kun 10 tap. Med seieren i natt utlignet Warriors rekorden med 72 seire. Og kun Memphis Grizzlies står i veien for Steph Curry og lagkameratene fra å sette ny rekord. Kampen spilles natt til onsdag på Warriors hjemmebane i Oakland, California. Grizzlies er ingen enkel motstander. Memphis-laget presset Warriors hardt natt så seint som fredag da Warriors vant med kun ett poeng.

Warriors energiske stjernespiller, Draymond Green,. fortalte etter kampen at han har sin egen motivasjon foran møte med Memphis Grizzlies.
– Michael Jordan fortalte meg under All Star-helgen at vi burde ta rekorden. Og at om vi ikke gjorde det så kom han til å bli sint og skylde på meg. Så jeg må vinne, jeg vil ikke ha Jordan etter meg.

Michael Jordan og Chicago Bulls legendariske rekord fra 1996 kan ryke natt til torsdag. (AP Photo/Kirthmon Dozier)
Michael Jordan og Chicago Bulls legendariske rekord fra 1996 kan ryke natt til torsdag. (AP Photo/Kirthmon Dozier) Foto: Kirthmon Dozier

Rekorden røk for Spurs
For San Antonio Spurs' del betyr tapet at muligheten til å sette deres egen NBA-rekord røk. Tapet var nemlig det første på hjemmebane denne sesongen. Spurs blir altså ikke det første laget til å gå gjennom en hel grunnserie uten å tape en eneste hjemmekamp.

Spurs-trener Greg Popovich er nok mer bekymret for at hans lag sliter med å score mot Golden State Warriors, enn at hjemmebanerekorden røk. På spørsmål om hva spillerne hans tenkte om at de ikke klarte rekorden svarte trenerlegenden følgende:
– Jeg tror ikke de bryr seg om rekorden i det hele tatt.

mNeste møte mellom disse to fantastiske lagene kommer i semifinalen av sluttspillet. Om begge lag klarer å komme seg dit da.

Sluttspillet i NBA kan du se på TV 2 Sportskanalen. Fra de første to rundene kan du se kamp hver søndag. Og fra semifinalene (finalene i hver avdeling) viser Sportskanalen alle kampene direkte og i opptak.