Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP 
Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP  Foto: Doug Pensinger

Martinsen reiser hjem for å vente på nytt NHL-tilbud

Andreas Martinsen (25) har fortsatt ikke fått tilbud om ny kontrakt i Colorado Avalanche.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Andreas Martinsen har imponert med å få hele 55 kamper for Colorado Avalanche, i sin første NHL-sesong.

Nå er imidlertid sesongen over etter at Denver-laget ikke klarte sluttspillplassen.

Dermed drar 25-åringen nå hjem til Norge, i uvisshet om hva som venter etter at ettårs-kontrakten gikk ut ved sesongslutt.

– Vi har fått beskjed om at ingen forhandlinger vil begynne før sesongen er over. Jeg vet ingenting om fremtiden ennå, men håper selvfølgelig at jeg får et nytt tilbud neste sesong. Planen er å dra hjem i løpet av neste uke, forteller Martinsen på telefon fra Denver i helgen.

Nå gjenstår avsluttende møter med trener Patrick Roy, og en medisinsk sjekk, før han og samboer Camilla kan reise hjem til Norge.

– Jeg slipper forhåpentligvis å dra tilbake til USA for eventuelle forhandlinger, det ordner agenten min der borte, presiserer 25-åringen.

– Jeg har vist hva jeg er god for

Martinsen startet sesongen i AHL-laget San Antonio Rampage, noe som var forventet etter Colorados treningsleir i høst.

Allerede i starten av november fikk han debuten i NHL borte mot Philadelphia Flyers, og holdt seg oppe i det øverste selskap helt til februar.

– Jeg ble jo sendt ned, men kom fort opp igjen. Etter det følte jeg at slo godt tilbake, selv om jeg har blitt sittende på tribunen noen kamper også. Jeg føler jeg har fått vist det jeg kan, og forhåpentligvis er det nok til at jeg får jobb her borte neste sesong også, sier han.

– Hvordan var den perioden der du ble sendt ned, og kjempet for å holde plassen i laget?

– Det er tøft der og da, men jeg tror folk utenfra tror at det er tøffere enn det egentlig er. Det er noe du har i bakhodet hver dag, men det er selvfølgelig stressende å måtte være på tå hev hele tiden. Samtidig føler jeg at jeg har kommet godt ut av det, og planen var at jeg bare skulle være på farmerlaget noen dager. Da var det bare å kjempe seg tilbake, og det har jeg gjort. Dette er noe jeg lærer mye av, mener Martinsen.

Klar for VM

Colorado lå lenge godt an til å kapre en plass i sluttspillet, men det holdt ikke hele veien.

Martinsen selv avsluttet sesongen med en matchstraff i kampen hjemme mot Anaheim Ducks.

– Det er selvfølgelig kjedelig at det ikke ble sluttspill. Det har vært spennende helt siden etter jul, der hver kamp har vært viktig. Vi har vært inn og ut av sluttspillplassen, men det var synd at det ikke holdt helt inn. Vi har et bra nok lag til å klare det, men det gikk dessverre ikke, forteller en skuffet Martinsen.

Nå er han klar for å kjempe for Norge i VM i mai.

– Nå skal jeg hjem og slappe av litt, før jeg etter planen slutter med til landslagstroppen. Så blir det spennende med VM, understreker han.

Etter hans sterke NHL-sesong har landslagssjef Roy Johansen tidligere uttalt til TV 2 at han forventer at 25-åringen tar større på landslaget i det kommende mesterskapet.

Norges gruppespill i VM i Moskva spilles fra 7. - 17. mai.