Dommeren legger seg paddeflat: – Skulle gitt rødt kort

Ken Henry Johnsen innrømmer at han burde vist ut Franck Boli etter denne situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson fikk seg en skikkelig nesestyver av Aalesunds ivorianske spiss i går.

I Fotballkveld ble situasjonen heftig debattert, og panelet var unisont enig i at Boli burde blitt utvist.

Innrømmer feil

Se hendelsen og debatten i vinduet øverst!

Etter kampen innrømmet spissen at han slo med vilje, men at dommer Ken Henry Johnsen likevel gjorde rett da han bare ga gult kort.

– Jeg liker ikke slikt. Han sperrer med når jeg er på veg mot keeperen, men jeg trengte selvsagt ikke gjøre det, sier Boli, og legger til:

– Det var definitivt ikke rødt kort.

Men da TV 2 tok kontakt med Johnsen mandag morgen, hadde dommeren endret mening om situasjonen etter å ha sett TV-bildene. Han innrømmer å ha tatt feil.

– I situasjonen der jeg gir Boli gult kort etter forseelsen mot Eyjolfsson, skulle det vært gitt rødt kort. Jeg oppfattet ikke forseelsen som veldig kraftig der og da, sier Ken Henry Johnsen, og legger til:

– Det er ikke en god vurdering av meg.

Sammenligner med Hajradinovic

Samme Johnsen havnet i en lignende situasjon forrige Tippeliga-runde da han viste ut Haugesunds Haris Hajradinovic etter at han var oppe i ansiktet til medspiller Per Kristian Bråtveit med hånda.

Se situasjonen i vinduet over!

Den gangen begrunnet han avgjørelsen med at slag skal være rødt kort uansett.

TV 2s fotballekspert Mini kunne ikke skjønne hvordan Bolis aksjon ikke ble regnet som slag, mens Hajradinovics handling kvalifiserte til direkte rødt kort.

– For meg er situasjonen med Hajradinovic snakk om en dytt, og i ettertid forklarer NFF at det røde kortet var riktig. Til sammenligning går Bolis hånd bang opp i hodet på Eyjolfsson. For meg er det et klart rødt kort. Her har Johnsen lagt seg på to forskjellige linjer, og jeg skjønner lite av dette, sa Mini i Fotballkveld søndag kveld.

– Opplevde som kaving

Johnsen forklarer hvorfor han vurderte situasjonene annerledes.

– Jeg opplevde det mer som kaving enn slag fra Boli der og da. I ettertid ser jeg av TV-bildene viser noe helt annet. Det er svakt av meg.

På TV-bildene ser det ut som at Johnsen står godt plassert og med god vinkel inn mot disputten mellom Boli og Eyjolfsson.

– Hendelsen skjer på et annet sted enn der ballen befinner seg. Det blir derfor litt kludrete og vanskelig for meg. Men jeg vurderer situasjonen feil, sier Ken Henry Johnsen, som dermed legger seg paddeflat.

Ingen suspensjon

Det meste tyder på at ivorianeren slipper suspensjon. Så lenge dommeren har sett og vurdert situasjonen, er det ingen formell åpning i regelverket for å opprette sak, opplyser NFF ved Yngve Haavik til TV 2.

For at man i ettertid skal kunne gripe inn og gi straff, kan ikke dommeren ha sett og bedømt en situasjon som ville gitt to kampers karantene eller mer.