– Jeg beklager, Tottenham. United kommer alltid til å være en større klubb

Louis van Gaal etter 0-3-tapet mot Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Manchester United 3-0

Manchester United tapte 0-3 mot titteljagende Tottenham på White Hart Lane søndag.

Etter kampen mente Louis van Gaal at United spilte bedre enn resultatet viser.

– Selve resultatet er dårlig, men måten vi spilte på frem til det første målet var bra, sa United-manageren etter kampen.

Spillerbørs: Han var banens beste på White Hart Lane

Dele Alli sendte hjemmelaget i ledelse i det 70. minutt. Fem minutter senere hadde Toby Alderweireld og Erik Lamela økt til 3-0-ledelse.

– Vi så bra ut i 70 minutter. Så ga vi vekk det første målet og på fem minutter var vi ute av kampen. Tottenham er et bra lag, noe jeg sa også før kampen. Men frem til det første målet var vi et godt lag og hadde mulighet til å score. Jeg synes vi hadde den største sjansen i første omgang ved Martial, sa nederlenderen videre.

Van Gaal har fortsatt ikke gitt opp kampen om å komme inn blant topp fire i Premier League.

– Alle kan fortsatt tape mot alle, så vi er fortsatt med. Men når man taper én kamp må man tette luken enda én gang. Og det er vanskelig.

– United kommer alltid til å være en større klubb
Tottenham ligger 12 poeng foran United, med én kamp mer spilt. London-klubben jakter sin første ligatittel på 55 år. Louis van Gaal trøster seg likevel med at United – totalt sett – er en større og mer merittert klubb enn Spurs.

– Totalt sett er vi fortsatt større enn Tottenham. Dere tar en kamp og vil at jeg skal si at presset er på Spurs. Presset ligger alltid på det laget som er størst. Jeg hadde lyst til å trene Tottenham i 2014. Og det vet Daniel Levy. Men utfordringen var større for meg hos Manchester United. Og slik kommer det alltid til å være. Jeg beklager, Tottenham. United er en større klubb. Det kommer de alltid til å være.