Toscakake - klassikeren som aldri går av moten

Perfekt kake å ha med på piknik, avslutninger og dugnadsfester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En saftig, smakfull og holdbar kake med nøttetopping.
Stek i en rund smurt form, ca. 22 cm i diameter.

Dette trenger du:

  • 3 egg av normal str, evt. 2 store egg
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smeltet smør
  • ½ dl matfløte
  • saft og finrevet skall av en halv sitron
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Nøttetopping:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker (gjerne brunt eller en blanding av lyst og brunt sukker)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss matfløte
  • 125 g grovhakkede mandler, hasselnøtter og pistajenøtter
TOSCAKAKE: Knasende deilig karamell- og nøttelokk.  Foto: TV 2
TOSCAKAKE: Knasende deilig karamell- og nøttelokk.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
Tilsett fløte og sitron i det smeltede smøret, avkjøl litt før smør og fløteblandingen tilsettes vekselvis med hvetemel og bakepulver (siktet sammen)i eggedosisen.

Hell deigen i smurt form og stek på midterste rille i varm stekeovn, 175 grader i ca. 25 minutter.

Lag nøttetoppingen mens kaken steker.
Smelt smør, sukker, vaniljesukker, mel og fløte i en kasserolle.
Rør til en glatt masse.
La blandingen småkoke ca. 1 minutt under omrøring.
Bland inn de hakkede mandlene og nøttene.
Fordel nøtteblandingen forsiktig over den stekte kaken.
Sett kaken tilbake i stekeovnen og stek videre i 15-20 minutter til toppen blir gyllen.
Toppen vil stivne når kaken avkjøles.

Serveres gjerne lun med litt myk iskrem, vaniljekesam eller pisket krem.