Foto: Kevin C. Cox
Foto: Kevin C. Cox

Engelsk sensasjon i US Masters

Den engelske golfproffen Danny Willett (28) gikk en fenomenal sisterunde og tok hjem seieren US Masters i Augusta søndag – hans første triumf i en majorturnering.

På turneringens siste dag klatret Willett opp fra delt femteplass i turneringen og parkerte hele feltet av stjernespillere med en runde på fem slag under par. Fem birdier og ingen misser gjorde at 28-åringen fra Sheffield i England kunne ta hjem karrierens suverent største triumf.

Fra før var Willetts beste plassering i en majorturnering 6.-plassen fra British Open i fjor. Han debuterte i Masters-sammenheng med en 38.-plass i 2015.

Briten ruslet elegant inn seieren mens alles øyne lenge var rettet mot stortalentet og fjorårsvinneren Jordan Spieth. Spieth ledet før siste runde og kunne bli den fjerde spilleren i historien med to strake US Masters-seire, men dummet seg ut søndag.

På det tolvte hullet ble alt ødelagt for amerikaneren. Der slo han en firedobbel bogey etter å ha notert bogeyer på de to hullene i forkant. Før det hadde han ligget godt i rute til å kopiere fjorårets seier. Riktignok skapte Spieth spenning med nye birdier på hull 13 og 15, men en ny bogey på 17. hull gjorde at Willett kunne slippe jubelen løs.

– Alle følelser du kan tenke deg går gjennom hodet mitt nå. Jeg la ned en skikkelig god prestasjon i dag, og forhåpentlig er det godt nok, sa engelskmannen før det var avklart at Spieth tapte seieren på nest siste hull. (©NTB)