Fagermo: – Spiller han slik i 15 kamper til, er han borte

– Men da får vi så mye penger for ham at vi kan kjøpe tre/fire stykker fra Rosenborg og Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Odd 0-2:

Odds stortalent Rafik Zekhnini lekte med Viking i førsteomgang søndag kveld. Stortalentet scoret og hadde assist til Bentley før han ble byttet ut etter timen spilt.

Se sammendraget øverst i saken!

Unggutten har slitt litt i sesonginnledningen og har ikke levert slik han gjorde høsten 2015. Men i kampen mot Viking viste han glimt av stortalentet.

Se alt fra Tippeligaen. Sikre deg tilgang her!

– Har fått kritikk for å bruke ham

Spilleren er et hett objekt for utenlandske klubber. At Zekhnini viste frem ferdighetene gleder Odd-trener Dag Eilev Fagermo. Treneren mener at unggutten fikk vist hva som bor i ham mot Viking.

– Han viser potensialet. Jeg har fått kritikk for at han har spilt de første kampene, men slik er det i Odd at unge gutter som vi har tro på må få tillit. I dag fikk vi se hva han kan gjøre og det er med på å gjøre at vi tar tre poeng, forklarer Fagermo til TV 2.

– Du har sagt tidligere at du kanskje ikke får beholde ham ut sesongen. Hva tenker du nå?

– Hvis han spiller slik i 15 kamper til så er han sikkert borte, men da får vi så mye penger for ham at vi kan kjøpe tre/fire stykker fra Rosenborg og Molde, smiler Fagermo.

– Har vokst på kritikken

– Hvor opptatt er du av å skjerme han nå?

– Jeg er opptatt av å skjerme han litt, men samtidig så må han lære det her. Er han god så er dere i TV 2 interessert og er han dårlig er dere også interessert. Han vokser med disse tingene og jeg synes han sånn noenlunde klarer å holde beina på jorden, selv om det selvfølgelig ikke er så lett.

I høst kritiserte Fagermo oppførselen til stortalentet. Odd-treneren mente at Zekhnini oppførte seg som en popstjerne. Nå mener han at 18-åringen har vokst på kritikken.

– Ja, han har respondert godt. Det synes jeg så absolutt, men det er andre scenarioer også, for det er veldig mange som vil ha en bit av ham. Det kan gjøre at han bli sliten og at noe av fokuset blir borte. Det har ikke noe med at han er arrogant, men at det rett og slett blir for mange ting enn det å trene, sove, spise og gjør de rette tingene for å utvikle seg, forklarer Odd-treneren.

– Teknikk på høyt nivå

TV 2s ekspert Mini mener stortalentet har potensial, men mener også at unggutten må levere på et jevnere nivå.

– De tingene han gjør mot Viking. Den dragningen og den lille chippen ut til Bentley på hans scoring. Det er teknikk på høyt nivå. Det er ikke noe tvil om det, forteller Mini.

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen var mektig imponert over ferdighetene unggutten viste mot Viking.

– Det var rett og slett helt genialt gjort av Zekhnini. Hadde han skutt der, så ville skuddet blitt blokkert. Han serverte heller Bentley, som dunket Odd i ledelsen. Og før sin scoring rundlurte han Mets og viste strålende ferdigheter. Det er morsomt å se slike mål som han scoret, sa TV 2-ekspert Drillo om 18-åringens innsats da han kommenterte kampen.